BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

„Köszönjük az imákat, de Izraelért se felejtsetek el imádkozni” – megszólalt az Izraelben rekedt magyarok vezetője

A 202 fős magyar csoport akár már a mai nap folyamán hazaérkezhet Budapestre.

„Köszönjük az imákat, de Izraelért se felejtsetek el imádkozni” – kezdte videós bejelentkezését az izraeli reptéren rekedt magyarok vezetője.

Fotó: Gil Cohen-Magen /AFP

A hölgy, Facebook-profilja szerint Bodoczki Zsanett videóüzenetében elmondta: 202 magyar tartózkodik jelenleg a reptéren, akikkel közösen remélhetőleg akár már a mai nap folyamán el tudják majd hagyni az országot. 

Kiemelte: a reptér területén belül teljes biztonságban vannak, a helyi magyar konzulátussal pedig kapcsolatban állnak, minden segítséget megkaptak tőlük.

Kaptunk élelmiszert, kaptunk vizet, kaptunk kávét, itt vannak velünk

– fejtette ki a konzulátus munkatársaira utalva Bodocuki Zsanett.

A 202 kint rekedt magyar között 1–3 éves kor közötti gyermekek is vannak, családok, idősek is a magyar csoport részét képezik.

Most már ott tartunk, hogy mindenki be van regisztrálva a hatóságoknál, a konzulasszony itt van velünk, reméljük a legjobbakat és köszönjük az imákat, ne hagyjátok abba!

– zárta bejelentkezését Bodoczki.

‼️HELYZET JELENTÉS 2. NAP‼️ +110 magyart talaltunk es csatlakoztak hozzank Az Izraeli Reptèren :)

Posted by Zsani Bodoczki on Sunday, October 8, 2023

A palesztin–izraeli háború tegnap reggeli kirobbanása óta lassan az ötezret is eléri azok száma, akik vagy életüket vesztették, vagy megsebesültek a konfliktusban, de Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közlése szerint magyar állampolgárok nincsenek az áldozatok között.

Második napja tart a palesztin–izraeli háború: közel ezren meghaltak, négyezernél is többen megsebesültek

Másfél nap alatt megközelítette az ezret a halálos áldoztatok száma a palesztin–izraeli háborúban, több ezren sebesültek meg, köztük sokan kritikus állapotban vannak.

A helyi közlések szerint a palesztin egységek még a mai nap folyamán is be tudtak törni a zsidó állam területére, ahonnan száznál is több civilt raboltak el, sokakat váltságdíj fejében tartanak fogva. 

Az erőszak ellen Ferenc pápa is felszólalt, Londonban ugyanakkor palesztin–párti tüntetések is zajlanak

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.