BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megérkezett a tél: havasesőt hozott a hidegfront

Reggeli fagyok, erős szél és elszórt hózáporok várnak minket a hét végén. A felhőzet fokozatosan megerősödik, ahogy egy sarkvidéki hidegfront éri el a Kárpát-medencét.

Elérte a hidegfront az országot, és egyes területeken, többek között a fővárosban, még havaseső is hullott a hajnali órákban. A szél nap közben viharossá erősödik. Szombaton ismét záporokra és hózáporokra lehet számítani, és a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 fok körül alakulhat.

Ukrainian capital gets covered with first snow
Fotó: AFP

Pénteken egész nap növekszik majd a felhőzet, és helyenként még az eső is eleredhet – írta a Köpönyeg.hu. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 Celsius-fok között alakulhat. Estére viszont lehűl majd az idő, akár mínusz egy fokig is lecsúszhat a hőmérő higanyszála.

Készíthetjük a télikabátokat: fagyos, szeles idő lesz a hétvégén

Sarkvidéki hideg éri el a Kárpát-medencét a hét végére. Éjszakánként fagyni fog, akár mínusz tíz fok is lehet. Szombaton feltámad a szél, jövő hét csütörtökön pedig akár a hó is eshet.

A szombati fagyos idő vasárnap is kitart majd, elszórtan pedig hózáporokra lehet számítani. A reggeli fagyokat nulla és 5 fok közöti hőmérséklet követi majd. Hétfőn a felhőzet tovább erősödik, és sűrűbb lesz a csapadék. Keddtől kismértékben melegszik az idő, de ez inkább csak a reggeli fagyos levegőt érinti majd – olvasható a met.hu-n, 3 és 4 fok közötti maximumokat lehet majd várni. A felhőzet szerdától kezd el csökkenni, viszont a szél ekkor ismét megerősödik. A hőmérséklet 1 fok körül alakulhat, de a fagyos szél miatt a hőérzet jóval alacsonyabb lehet.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.