BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem ússzuk meg szárazon a szerdát, és még a szél is erősödik

Az ország déli részén rendkívül nagy mennyiségű esőre kell számítani, de a főváros sem ússza meg szárazon. A csapadék pénteken akár havazásba is átfordulhat, a szél pedig megerősödik. Szombaton még marad az esős, felhős idő, de vasárnapra az erősödő szélé lesz a főszerep. A hőmérséklet 10 fok alatt marad.

A Dunántúl délnyugati részein lokálisan 40-50 milliméter csapadék is hullhat szerdán – közölte szerda reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Latyakos Budapest_08_ÜZS
Fotó: Üveges Zsolt 

A veszélyjelzésükben azt írták, hogy kiterjedt csapadékzóna képződött az ország felett, abból szerdán országszerte jelentős mennyiségű eső várható. Az északi és az északnyugati országrész kivételével a napi csapadék mennyisége területi átlagban várhatóan meghaladja a 20 millimétert, míg az ország déli felén a 30 millimétert is.

A Dunántúl délnyugati részein lokálisan 40-50 milliméter csapadékösszeg sem zárható ki

– tették hozzá, megjegyezve, csütörtökre csökken a csapadékhajlam.

A meteorológiai szolgálat Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy, Tolna, Zala vármegye területére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki, ezeken a területeken egy nap alatt több mint 30 milliméter csapadék hullhat szerdán.

Az ország más részein fokozatosan egyre kevesebb eső esik majd, viszont a szél mindenhol megerősödik. 

A hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul 

– írta közleményében a Köpönyeg.hu.

A fővárosban is áztató esővel kell számolni estig. Az ország középső részén a szél viszonylag mérsékelt marad, de a csapadék nem fog elállni. Budapesten akár 20 milliméter eső is hullhat – olvasható az OMSZ oldalán.

A hétvégén marad a felhős, csapadékos idő, pénteken akár hó is eshet. A szél erős marad, de vasárnapra elfújja az esőfelhők nagy részét. A hőmérséklet általában 3–7 fok között alakulhat, mínuszokra legfeljebb az éjszakai órákban kell számítani.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.