BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meghalt Roger Corman, aki felfedezte De Nirót és Jack Nicholsont is

Roger Corman többek között Martin Scorsese, Robert De Niro és Jack Nicholson karrierjét is elindította.

Kilencvennyolc éves korában elhunyt a B-filmek királya, Roger Corman, aki több száz alacsony költségvetésű filmet rendezett, és felfedezett olyan későbbi sztárokat, mint Jack Nicholson, Martin Scorsese és Robert De Niro – írta meg a Variety.

 Legendary B-movie producer Roger Corman dies
Fotó: AFP

A rendező-producer 1948-ban, a 20th Century Foxnál kezdte pályáját, 1954 óta több mint 400 film producere volt, 1955-től pedig mintegy 50 címet rendezett. Corman május 9-én halt meg otthonában a kaliforniai Santa Monicában, családtagjai körében – erősítette meg a család a Varietynek.

Filmjei forradalmiak és ikonoklasztikusak voltak, megragadták egy kor szellemét. Amikor megkérdezték tőle, hogyan szeretné, hogy emlékezzenek rá, azt mondta: »Filmkészítő voltam, csak az voltam« 

– áll a család közleményében. Roger Corman közel öt évtizeden át olyan filmek elkészítésében is részt vett, mint a Rémségek kicsiny boltja, A Keresztapa vagy A bárányok hallgatnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.