BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
This photograph taken on April 9, 2024, shows a watch displayed at the stand of Swiss luxury watch and clock manufacturer Patek Philippe during the opening day of the "Watches and Wonders Geneva" luxury watch fair, in Geneva. The 2024 edition faced with slower demand in China for fancy Swiss timepieces and more timid consumer spending across the board on luxury items. The Watches and Wonders salon, which runs until April 15, will see 54 major watch brands show off their latest creations, including Rolex, Patek Philippe, Cartier, Chopard, Hermes and Chanel. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

A világ legdrágább órájának áráért űrturisták is lehetnénk – itt a lista

Befektetésnek és divatkelléknek is kiválók a luxusórák, de vannak, amelyiknél már azt sem lehet látni, hová nőhet még az az árcetli. A legdrágább óra nem Rolex, de még csak nem is egy Patek.

Már a Seikotól a Rolexig is rengeteg árkategóriát találhatunk az órák világában, de a toplistára szinte kizárólag olyan nevek kerültek fel, melyekről a legtöbben még csak nem is hallottunk. Ezek a világ legdrágább órái!

This photograph taken on April 9, 2024, shows a watch displayed at the stand of Swiss luxury watch and clock manufacturer Patek Philippe during the opening day of the "Watches and Wonders Geneva" luxury watch fair, in Geneva. The 2024 edition faced with slower demand in China for fancy Swiss timepieces and more timid consumer spending across the board on luxury items. The Watches and Wonders salon, which runs until April 15, will see 54 major watch brands show off their latest creations, including Rolex, Patek Philippe, Cartier, Chopard, Hermes and Chanel. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP), A legdrágább óra ára egy űrsétával ér fel / Fotó: AFP
A legdrágább óra ára egy űrsétával ér fel / Fotó: AFP

6. Chopard 201-Carat: 25 millió dollár

A Chopard 201-Carat órája 874 gyémántot tartalmaz, mellyel a világ egyik legelképesztőbb és legexkluzívabb ékszerórájának számít.

A 2000-ben készült óra egy 11 karátos fehér gyémánttal, egy 12 karátos kék gyémánttal, egy 15 karátos rózsaszín gyémánttal és egy káprázatos 163 karátos sárga és fehér gyémánt kombinációval büszkélkedhet.

5. Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette: 26 millió dollár

A Jaeger-LeCoultre Joaillerie 101 Manchette egy igazán lenyűgöző időmérő, amelyet kifejezetten II. Erzsébet királynő számára készítettek.

A káprázatos gyémántokkal és drágakövekkel díszített, lélegzetelállítóan aprólékosan megmunkált óra a precíziós mérnöki munka és a művészi elegancia tökéletes ötvözetét képviseli. 

4. Breguet Grande Complication Marie Antoinette: 30 millió dollár

A Marie Antoinette-ről elnevezett legendás órát Hans Axel von Fersen gróf, a királynő állítólagos szeretője rendelte meg Abraham-Louis Breguet-től, és több mint négy évtizedig tartott, mire elkészült.

A kiváló kivitelezéséről elhíresült óra számos funkcióval büszkélkedhet, többek között öröknaptárral, percismétlővel vagy éppen hőmérővel és a Párizs feletti éjszakai égbolt égi térképét is megtaláljuk rajta.

3. Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010: 31 millió dollár

A Patek Philippe ezen terméke 20 különböző komplikációval rendelkezik. A 47,4 mm átmérőjű és 16,1 mm vastagságú rozsdamentes acél tokkal készült óra kétlapos kialakítással büszkélkedhet, amely lehetővé teszi, hogy megfordítva egy második számlapot mutasson.

***EXCLUSIVE***
Patek Philippe Grandmaster Chime / Fotó: Patek Philippe via Bestimage

Ezek a számlapok tömör aranyból készültek, és kézi gravírozással látták el őket. A komplikációk között találunk percismétlőt, pillanatnyi öröknaptárt és még egy második időzónát mutató számlapot is. Az óra belső szerkezete 1366 alkatrészből áll.

2. Graff Diamonds The Fascination: 40 millió dollár

A Fascination a világ második legdrágább órája, a maga 40 millió dolláros értékével. A Fascination egy lenyűgöző 38 karátos körte alakú gyémántot is tartalmaz, amely levehető és gyűrűként viselhető. 

Baselworld 2015 in Switzerland
Graff Diamonds The Fascination / Fotó: Anadolu via AFP

Magát az órát további 152,96 karátos fehér gyémánt díszíti, platina karperecbe foglalva.

1. Graff Diamonds Hallucination: 55 millió dollár

A hallucináció névre keresztelt óra a világ egyik legértékesebb időmérője, amelynek becsült értéke 55 millió dollár. 

-
 Graff Diamonds Hallucination / Fotó: AFP

A Graff Diamonds Hallucination ritka és színes gyémántok kaleidoszkópszerű sokaságát tartalmazza, összesen több mint 110 karátot, amivel méltó módon érdemli ki a legdrágább órák listájának első helyét.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.