BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tucatszám szedte az áldozatokat a metil-alkohol, legalább százan pedig kórházba kerültek

A metil-alkohollal szennyezett szesz miatt legalább százan kerültek kórházba, több mint hatvanan még mindig ott vannak. Tamil Nadu államban tavaly is történt hasonló alkoholmérgezés.

Legalább 31-en meghaltak, és további több mint 60 személyt kórházban ápolnak, miután metilalkohollal mérgezett szeszt fogyasztottak a dél-indiai Tamil Nadu államban –  közölte a helyi kormányzat szóvivője csütörtökön.

A man carries bottles of alcohol bought from a liquor shop after the government eased a nationwide lockdown imposed as a preventive measure against the COVID-19 coronavirus, on the outskirts of Chennai on May 7, 2020. (Photo by Arun SANKAR / AFP), alkoholmérgezés, metil-alkohol
Fotó: Arun Sankar / AFP

Szerda óta több mint száz embert vettek fel kórházba hányássál, hasi fájdalmakkal és gyomorrontással járó tünetekkel az állam Kallakuricsi körzetében, ami közúton mintegy 250 kilométerre található az állam fővárosától, Csennaitól – írja a Reuters.

Megtalálták a felelősöket

Legalább tíz főt függesztettek fel a körzetben az alkoholmérgezés miatt, köztük a rendőrfőnököt is. 

Az állam miniszterelnöke M. K. Stalin az X-en közölte, hogy sokkolták és elszomorították a hírek, és megtették a lépéseket azokkal a tisztviselőkkel szemben, akik elmulasztották megelőzni a történteket. 

A kormány szerint letartóztatták a 49 éves Govindarajt, aki a mérgezett szeszt árulta, és lefoglaltak mintegy 200 liter, metil-alkohollal szennyezett italt is. Tavaly több mint egy tucat embert halt meg egy hasonló alkoholmérgezésben Tamil Nadu egy másik körzetében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.