BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ez kemény lesz: trópusi éjszakákkal jön a kánikula

Ma még nem érjük el a 30 fokot, jövő héten viszont közelítjük a 40-et, miután távozik az elmúlt napokban felfrissülést hozó hidegfront és egyre többfelé térnek vissza a trópusi éjszakák.

Ismét rákapcsol a nyár, közel 40 fokos csúcshőmérsékletekkel tér vissza a kánikula a hét végére – írja az Időkép.

20240620 Győr 
Hőség kánikula illusztráció, felfrissülés a párakapuk alatt 
Fotó: Csapó Balázs CSB
Kisalföld
Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld

Az elmúlt napok felfrissülését egy hullámzó hidegfrontnak köszönhettük, ami kelet felé távozott. Mögötte déliesre fordul hétvégére a szél, és meleg, száraz levegőt szállít a Kárpát-medencébe. 

Sok felhő nem állja a napsütés útját, a kialakuló gomolyokból legfeljebb vasárnap északon, északnyugaton alakulhat ki egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Szombaton 30-35 fok között tetőzik a meleg,

de a hét utolsó napján közel leszünk a 40 fokhoz az Alföldön.

Négy vármegye kivételével elsőfokú, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére a HungaroMet másodfokú figyelmeztetése érvényes a hőség miatt.

Visszatérnek a trópusi éjszakák

Hétfőn épphogy érint minket egy hidegfront, 

nyugaton lehet csak mérsékeltebb a meleg, viszont 

az ország nagy részén hét közepéig biztosan rekkenő hőségre készülhetünk. 

Szellőztessünk esténként és reggel – ajánlják a meteorológusok, ugyanis vasárnaptól éjszakánként nem mindenhol megy 20 fok alá a hőmérséklet, a trópusi éjszakák egyre többfelé visszatérnek. 

Klímaváltozás: mostantól csak gumicsizmában hagyhatjuk el a lakásunkat? – itt a válasz

Merjük a fa alatt hagyni az autót, kössünk gumicsónakot a kapuhoz? A klímaváltozás okaira, megfékezésére és a minőségi életet biztosító környezet fenntartására mutat rá az alábbi összefoglaló.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.