BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hétvégén sem megy szabadságra a hőség

Csütörtökön 35 fok körüli forróság várható. Továbbra is hőségriadó van érvényben.

Csütörtökön a hajnali, reggeli zivatarok megszűnnek délkeleten és sok napsütésre számíthatunk. Délután csak elszórtan fordulhat elő csapadék – írta meg a Köpönyeg. 35 fok körüli forróság várható. Az északkeleti szél néha megélénkül. Továbbra is hőségriadó van érvényben.

20240716 Budapest
Kánikula, hőség, időjárás
Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG
Még napokig velünk marad a hőség / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Pénteken sok napsütés várható kevés gomolyfelhővel. Zápor, zivatar csak elszórtan, inkább a dunántúli tájakon fordulhat elő. Országos kánikula várható 30-36 fokkal. Az északkeleti szél néha megélénkül.

Szombaton délnyugat felé haladva lesz több gomolyfelhő az égen, és főleg a Dél-Dunántúlon lehetnek záporok, zivatarok. Az északkeleti szél néhol megélénkül. 33 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap ragyogó napsütésre, igazi strandidőre van kilátás. Kicsi az esély csapadékra. 31 és 37 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn a sok napsütés után délután magasra törnek a gomolyok, és szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar. 30-32 fok körül alakul a maximum. Az északnyugatira forduló szél megerősödik.

Kedden napos, meleg idő valószínű, csak helyenként fordulhat elő frissítő csapadék. 30 fok feletti hőség ígérkezik.

Hőség: 45 fokos hőérzet is lehet majd a nagyvárosokban – mutatjuk

Nem mindenki fogja túlélni a későbbi nyarak hőstresszét Magyarországon. Mára mintegy 40-45 nappal hosszabbak és melegebbek a nyarak, mint 50 évvel ezelőtt. Az átlaghőmérséklet növekedésével pedig a szélsőségesen magas értékek is megváltoznak, amelyek úgynevezett hőstressznek teszik ki az emberi szervezetet. A közvetlen és rövid távú környezeti hatást pedig nem minden emberi szervezet tudja tolerálni.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.