BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Matthew Perry elképesztő luxusingatlanjai – ezekben lakott a Jóbarátok sztárja

Bátran kijelenthetjük, hogy a Jóbarátok sztárja elképesztő ingatlankollekcióval rendelkezett: otthonai között megtalálható volt a tengerparti villa és az egekbe szökő luxuslakás is. Matthew Perry több mint egy tucat luxusingatlant tudhatott magáénak, nem is beszélve egy kaliforniai borászatról.

Matthew Perry halála sokakat megrendített, az ingatlanügynökök viszont kíváncsian és irigykedve tekintenek a színész egykori otthonaira. Perry egy vagyont keresett a Jóbarátokkal, pénzét pedig szerette ingatlanokba fektetni. A híres sitcom ikonikus sztárja 2023. október végén hunyt el, 54 évesen. Halálával kapcsolatban azóta több kétely is felmerült, ezért idén májusban a Los Angeles-i rendőrség nyomozást indított, hogy kiderítse, mi okozta a színész halálát. Azóta kiderült, hogy Perry halálát többek között tesztoszteroninjekciók és a ketaminterápia okozhatták, amitől a színész ingerlékeny és kötekedő lett.

Matthew Perry a acheté une nouvelle maison a Los Angeles 6 millions de dollars apres avoir mis en vente une maison a 15 millions ***EXCLUSIVE***
Matthew Perry elképesztő luxusingatlanjai – ezekben lakott a Jóbarátok sztárja / Fotó: Walter / Bestimage

Matthew Perry mondhatni egy mini-ingatlanmágnás volt, élete során sok villa, nagy ház és luxuslakás került a tulajdonába, többön pedig tovább is adott. A luxusingatlanok nagy része Los Angelesben és Malibuban található, ezeknek köszönhetően nettó 120 millió dollárra (közel 44 milliárd forint) volt tehető Perry vagyona – írja a The Richest nevű lap. 

1. A Hollywood Hills-i villa

Miután 1995-ben megkapta fizetését a Jóbarátok első évada után, Matthew Perry egy két hálószobás lakást vásárolt Hollywood Hillsben. A villa mintegy 2000 négyzetméteres alapterületén két fürdőszoba, valamint egy nagy medence is volt

ezt a Hollywood Hills-i ingatlant akkor 1,25 millió dollárért vásárolta.

Hat évvel később Perry továbbadott a házon, ami 839 ezer dollárért kelt el.

GENERAL VIEW: The Home of The Late Matthew Perry Undergoes Some Improvements After Being Listed For Sale.
A Hollywood Hills-i luxusingatlan / Fotó: TheImageDirect.com

Ennek az lehetett az oka, hogy ekkor már birtokolt egy másik Los Angeles-i álomotthont, a Beverly Hillsben található, 6500 négyzetméteres villát, melyet 3,2 millió dollárért vásárolt. Az öt hálószobás, hat fürdőszobás rezidenciát szórakozóhelyeként képzelte el, ezért

  • vetítőteremmel,
  • otthoni edzőteremmel,
  • borospincével,
  • játékteremmel

és egyéb olyan dolgokkal szerelte fel, melyek jól kiszolgálták az egyedülálló legényéletet.

2. A „Mólóház” Malibuban

Perry az ingatlanjait kiegészítette egy tengerparti villával, amely a malibui tengerpart egyik domboldalán épült. A luxusingatlan a „Mólóház” elnevezést kapta, mivel gyönyörű kilátás nyílt Malibu mólóira. Az 5500 négyzetméteres rezidencia 1981-ben épült: négy hálószobának és hat fürdőszobának adott otthont, nem beszélve a lenyűgöző kilátásról a Csendes-óceánra. Perry 6,55 millió dollárt fizetett az ingatlanért. 

 Matthew Perry vend sa maison face à la mer à Malibu pour environ 15 millions de dollars ***EXCLUSIVE***
A malibui Mólóház nappalija / Fotó: Walter / Bestimage

A Mólóházat józan lakóhellyé alakította át, hogy segítsen azokon, akik ugyanazokkal a függőségekkel küzdenek, mint ő, 

ezzel is bizonyítva elkötelezettségét amellett, hogy segítsen másoknak leküzdeni az addikcióval és a leszokással járó kihívásokat.

3. Lakás a Sierra Towersben

Pár hónappal a Mólóház megvétele után a színész újabb ingatlannal bővítette portfólióját: luxuslakást vásárolt a Los Angeles-i Sierra Towersben. Az ingatlan korábban Sir Elton John tulajdonában volt, és 3,5 millió dollárért vette meg Perry. A Hollywood szívében található torony több olyan kényelmi szolgáltatást kínál lakóinak, mint a legmodernebb fitneszközpontok és úszómedencék.

L'appartement de Sandra Bullock à Los Angeles
A Sierra Towersben lévő lakást később Sandra Bullock vette meg / Fotó: Walter / Bestimage

Hat évvel azután, hogy megvette, Perry piacra dobta az ingatlant, és 2,85 millió dollárért adta el. A lakás jelenleg Sandra Bullock színésznő tulajdonában van.

4. Ház a Sunset Stripben

Perry régi álmát valósította meg, amikor 2006-ban egy villát vásárolt a hollywoodi Sunset Stripben. A 4100 négyzetméteres rezidencia modern dizájnnal büszkélkedhet, padlótól a mennyezetig érő üvegfalakkal, amelyek egy privát teraszra és úszómedencére nyílnak, így zavartalan beltéri-kültéri életélményt biztosítanak. Perry 1,7 millió dollárt fizetett az ingatlanért, és 2014-ben 5,695 millió dollárért dobta piacra.

5. A modern ház Los Angelesben

A színész 2008-ban újabb villát vásárolt Hollywood Hillsben, ezúttal egy közel 4,5 millió dolláros kortárs otthonra tett szert. Perry sokáig erre az ingatlanra hivatkozott otthonaként. A ház hasonlít a Sunset Stripben lévő ingatlanhoz: padlótól mennyezetig üvegfalak emelkednek, melyek erős természetes fénnyel látják el az ingatlant, és csodálatos kilátás nyílik kanyonra. 

6. A Hollywood Hills-i üvegház

Perry mondhatni nem volt képes elengedni Los Angelest és a Hollywood Hillst, de a Sunset Striptől sem kívánt messze menni. 2011-ben vásárolt új ingatlanja az „Üvegház” nevet viselte, mivel tele volt a színész által kedvelt üvegfalakkal. A kortárs házat 8,5 millió dollárért vette, legnagyobb erénye pedig a kilátás volt, ugyanis

szinte egész Los Angelesre rá lehetett látni, a másik oldalon pedig a Csendes-óceán terült el.

Perry csak hat évig birtokolta ezt a házat, ugyanis 2017-ben 13,5 millió dollárért kezdte el árulni.  

7. A malibui tengerparti ház

Los Angeles mellett Perry másik kedvence Malibu volt, így nem meglepő, hogy a Mólóház mellett vásárolt még egy tengerparti ingatlant. A színész 2011-ben vette az 5500 négyzetméteres villát, amely 12 millió dollárjába került.

 Matthew Perry vend sa maison face à la mer à Malibu pour environ 15 millions de dollars ***EXCLUSIVE***
A malibui tengerparti ház luxuskonyhája / Fotó: Walter / Bestimage

A házban négy hálószoba, négy fürdőszoba és egy nyitott, loftszerű nappali található üvegfalakkal, amelyek a Csendes-óceánra néznek. A házhoz hozzátartozott még egy termálmedence, egy korszerű moziterem és egy luxuskonyha.

8. Luxusház az égben

Perry nem fogta vissza magát, ha extravagáns ingatlanokról volt szó. Egyik leghíresebb otthona a Los Angeles-i The Century épület 40. szintjén volt, melyet jogosan neveznek „égi lakásnak”. Miután 2017-ben megvásárolta a négy hálószobás ingatlant, a színész Scott Joyce építészt és L. M. Pagano belsőépítészt kérte fel az átalakítására. A négy hálószobával, nyolc fürdőszobával, tágas nappalival, mozival, fitneszstúdióval és tágas terasszal rendelkező ingatlan gazdagságot és pompát sugárzott. Perry állítólag 20 millió dollárt fizetett a luxuslakásért, melyet később 21 millió dollárért Rihanna vásárolt meg.

9. Otthon a Pacific Palisadesben

A színész újabb Los Angeles-i villát vett 2020-ban, ezúttal a Pacific Palisades negyedben. Perry szerette férfibarlangként használni a lakást, ezért rengeteg rá jellemző dologgal ruházta fel, mint például több batmanes kiegészítővel, amiért Matt-barlangnak is hívta a helyet. 

Ez az ingatlan volt Perry utolsó lakhelye a halála előtt – az itteni pezsgőfürdőjében fedezték fel a holttestét.

Matthew Perry baisse le prix de vente de son penthouse a Los Angeles de 35 a 27 millions de dollars ***EXCLUSIVE***
A Matt-barlang / Fotó: Walter / Bestimage

10. A század közepi modern ház

Perry egyik utolsó ingatlanvásárlása volt egy század közepi stílusban épült modern villa, melyet bő 5 millió dollárért szerzett meg. A luxusház három hálószobával és négy fürdőszobával rendelkezett, és egy 9622 négyzetméteres telken terült el. A ház különlegessége volt, hogy átfogó hangrendszerrel rendelkezett, és a szobákat hatalmas tolóajtók választották el egymástól. 

+1 Matthew Perry és a bor

A színész nem vetette meg a jó bort, ezért nem meglepő, hogy a megannyi luxusotthon mellett egy borászatot is magáénak tudhatott Kalifornia híres borvidékén, a Napa-völgyben. Itt évente közel 50 millió láda bort állítanak elő. A völgy Kalifornia borászatainak egyharmadát teszi ki, viszont bortermelésének csak 4 százalékát. 

Work in the vineyard of the Rudd Winery in Oakville, Napa Valley, California.
Perry imádta a jó borokat / Fotó: Hans Lucas via AFP

A Napa-völgyben gyakorlatilag nem találni parlagon heverő szőlőtermesztésre alkalmas területeket, mára minden potenciálisan termő földet betelepítettek. A Napa cabernet sauvignon fajtaborai a világon egyedülállók; ha nem uralják el őket a kishordós stílus és a túlérett jegyek, kenterbe verik bármelyik óvilági párjukat.

Matthew Perry klasszikus, hollywoodi színészekre jellemző ingatlanokban élt. Az ezekhez hasonló villák között a legolcsóbb is 4 millió dollárba, azaz mintegy másfél milliárd forintba kerül. A fő helyszín Beverly Hills, de a legnagyobb sztárok fényűző luxusingatlan-portfóliója gyakorlatilag az egész világra kiterjed.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.