BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Összeomlott egy autópályahíd Kína északnyugati részén

Az esőzések miatt leomlott kínai autópályahídon 11 ember halt meg.

Tizenegy ember meghalt, amikor egy autópályahíd összeomlott Kína északnyugati részén – közölte a Xinhua ügynökség.

(SpotNews)CHINA-SHAANXI-ZHASHUI COUNTY-BRIDGE COLLAPSE (CN)
Fotó: Xinhua via AFP

Zhashui megyében, Shanluo városi körzetében, Shaanxi tartományban a közúti híd egy része a heves esőzések következtében összeomlott.

„Szombat 10:00-kor (moszkvai idő szerint 05:00-kor) a mentők öt járművet találtak, amelyek a folyóba zuhantak, 11 ember meghalt” – áll a közleményben.

A CCTV később arról számolt be, hogy 30 ember eltűnt az incidens következtében. „Az összeomlás után az országos integrált tűzoltó- és mentőcsapat 736 személyt, 76 járművet, 18 csónakot és 32 drónt mozgósított a mentési műveletek végrehajtására. A mentési munkálatok folytatódnak” – tette hozzá a tévécsatorna.

Hszi Csin-ping kínai elnök „mindenre kiterjedő mentési erőfeszítéseket” sürgetett a kínai állami televízió beszámolója szerint. A Hszinhua kínai állami hírügynökség által közölt fotón azt látni, hogy a híd az egyik tartóoszlopánál eltört, és mintegy 90 fokos szögben belelóg az alatta hömpölygő folyóba.

Korábban, június 30-án Svájc déli részén, Ticino kantonban két ember meghalt, egy pedig eltűnt a heves esőzések és zivatarok okozta földcsuszamlások és áradások miatt. A régióban összeomlott egy híd, ami elvágott néhány völgyet. Az A9-es autópálya egyes részeit is lezárták, miután a folyók kiáradtak a partjukon.

Május elején ugyancsak Kínában legalább harminchatan haltak meg, és több tucat autó lezuhant, miután földcsuszamlás történt egy kínai autópályán. Az egyik sofőr arra lett figyelmes, hogy a mögötte közlekedő autók hirtelen eltűntek. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.