BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rágyújthat-e egy marihuánás cigarettára az olimpiai lángról Snoop Dogg?

A párizsi Saint-Denis-en viszi majd az olimpiai lángot a világhírű rapper, Snoop Dogg. Az előadó Párizs egyik etnikailag legsokszínűbb részén viheti a fáklyát, a polgármester szerint ezt szándékosan szervezték így. A marihuána fogyasztásáról is hírhedté vált zenész emellett az NBC televízió kommentátoraként is dolgozik majd az olimpián.

A világhírű amerikai rapper, Snoop Dogg is azok között van, akik egy szakaszon vihetik az olimpiai lángot. A világszár ráadásul az egyik utolsó, rendkívül fontos szakaszt kapta meg.

US rapper Dr. Dre (L) listens to US rapper Snoop Dog speak at his Hollywood Walk of Fame ceremony in Hollywood, California, on March 19, 2024. (Photo by VALERIE MACON / AFP)
Snoop Dogg
Snoop Dogg is viszi majd az olimpiai lángot Párizs utcáin / Fotó: AFP

A marihuána fogyasztásáról is hírhedté vált Snoop Dogg a párizsi Saint-Denis-en viszi keresztül az olimpiai lángot pénteken, az ötkarikás játékok megnyitóünnepsége előtt. 

A szakaszon csatlakozik hozzá Laetitia Casta francia színésznő, MC Solaar francia rapper és az egykori ukrán rúdugró, Szergej Bubka – írta meg a France24.

A francia portál azt írta, hogy nem véletlenül ezt a szakaszt kapta meg Snoop Dogg. A Saint-Denis egyrészt otthont ad az Olimpiai Stadionnak, illetve a Vízi Központnak, de ennél fontosabb, hogy az etnikailag sokszínű Észak-Párizs egyik fontos ütőeréről van szó – ezt a párizsi polgármester, Mathieu Hanotin mondta.

Az olimpiai láng két hónapig volt úton, és pénteken érkezik meg az olimpiai faluba. Innen viszik majd tovább az Olimpiai Stadionba.

A híres rapper, az 52 éves Snoop Dogg Los Angelesben született, ahol majd a következő, 2028-as olimpiai játékokat rendezik meg. Érdekesség, hogy az előadó nemcsak az olimpiai láng hordozói között kap szerepet a sporteseményen, hanem az NBC televízión kommentátorként dolgozik majd az olimpia alatt.

Párizsi olimpia: több ezer radikálist és veszélyes személyt tiltottak ki

Aktívan dolgozik a francia rendőrség, hogy biztonságos legyen jövő hétre a világ egyik legnépszerűbb sportversenysorozata. A párizsi olimpiáról eddig kitiltott több ezer személy között sok iszlamista, szélsőbal- és szélsőjobboldali körhöz közel álló radikális is volt.

Vajon rágyújt-e egy cigire az olimpiai lángról Snoop Dogg?

Snoop Dogg a márkáját és imázsát nemcsak a zenéjével építette fel, hanem azzal is, hogy hatalmas marihuánafogyasztó. 2022 nyarán végigsöpört a sajtón a hír, hogy a sztár annyi kannabiszt szív, hogy saját cigarettatekerő embert is foglalkoztat.

Franciaországban egyébként illegális a marihuána fogyasztása, így kicsi az esélye, hogy a sztár megpróbál rágyújtani egy füves cigire a Saint-Denis közepén. Azonban az utóbbi időben a kannabisz birtoklását némiképpen dekriminalizálták az országban, és általában csak pénzbírsággal sújtják, akit füvezésen kapnak.

A francia büntető törvénykönyv szerint egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható arra, akinél illegális marihuánát találnak. Papíron a kannabisztörvények Európa-szerte az egyik legszigorúbbak Franciaországban, ennek ellenére a kontinens legnagyobb marihuánafogyasztói között tartják számon a franciákat.

A törvényhozók az elmúlt években sokat egyeztettek a marihuána szabályozásáról, egyelőre viszont csak az orvosi kannabiszra terjednek ki a tárgyalások.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.