BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ünnepen is hőség várható, forróság lesz a hosszú hétvégén

Szombaton marad a forróság 35 fok körüli maximumokkal, de lehet akár 40 fok is. Augusztus 20-ra csapadékmentes idő és nagy hőség várható.

Szombaton sok napsütésre számíthatunk, csak elvétve fordulhat elő frissítő zápor, zivatar – írta a Köpönyeg. Marad a hőség 35 fok körüli maximumokkal, délen ismét lehet akár 40 fokos forróság is.

20240716 Budapest
Kánikula, hőség, időjárás
Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG
A hosszú hétvégén is marad a hőség / Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Vasárnap a többórás napsütés mellett gyakran növekszik meg a gomolyfelhőzet. Eleinte inkább északkeleten, keleten, majd délutántól egyre többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, 35-36 fok körüli forróság lesz.

Hétfőn napos, gomolyfelhős időre számíthatunk, szórványosan záporesővel, zivatarral, 25 és 35 fok között változik a hőmérséklet, északnyugaton lesz a hűvösebb. Az északi szél sokfelé megerősödik.

A nemzeti ünnep napján, augusztus 20-án, kedden sok napsütés valószínű, és már csak elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél megerősödik, 30-35 fokos kánikula lesz.

A jelenlegi előrejelzések szerint az ünnepi tűzijáték megrendezése nincs veszélyben.

Szerdán és csütörtökön túlnyomóan napos, igazi strandidő várható, országszerte 30 fok feletti maximumokkal. Kicsi az esély csapadékra.

A hőség miatt rövidül a kamionstop

Az Építési és Közlekedési Minisztérium szombat reggeli közleménye szerint a nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása augusztus 17-én, szombaton 15 órától augusztus 18-án, vasárnap 22 óráig, továbbá augusztus 19-én, hétfőn 22 órától augusztus 20-án, kedden 22 óráig lett volna érvényben, azonban a kamionstopot a kiemelkedően magas hőmérséklet miatt az éjszakai időszakokban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között, valamint hétfő 22 óra és kedd reggel 6 óra között felfüggesztik.

A tárca felhívta a figyelmet arra, hogy a felforrósodott vezetőfülkében várakozás nemcsak egészségtelen, hanem a továbbindulás után jelentősen leronthatná a hivatásos sofőrök koncentrációs képességét is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.