BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A nappali hőség után az éjjeli melegrekordok is sorra megdőlnek

Folytatódtak a rekordmeleg éjszakák. Hiába várjuk a felüdülés a nappali hőség után, az éjjeli melegrekordok miatt még csak átmenetileg sem feledhetjük a kánikulát.

Folytatódtak a rekordmeleg éjszakák, pénteken sorozatban harmadszorra dőlt meg az országos hajnali melegrekord – közölte a HungaroMet Zrt. szombaton a honlapján. Azt írták, hogy pénteken a Szeged belterületén lévő meteorológiai állomáson 24,5 Celsius-fok volt a levegő legalacsonyabb hőmérséklete, ami új hajnali melegrekord. Még a reggeli lehűlés sem enyhíti a hőséget.

Man,And,Woman,With,Dogs,Camping,In,Front,Of,A
hőhullám, melegrekord, időjárás, hőség, kánikula, nyár
Nemcsak nappal, éjjel is nagy a hőség / Fotó: Shutterstock

Az erre a napra vonatkozó korábbi rekordot, 24,0 fokot még 1952-ben mérték Budapest Budakeszierdő állomáson, ez az országos mellett a fővárosi hajnali melegrekord is volt péntek reggelig. Akkor ugyanis a fővárosi hajnali melegrekord is megdőlt, mert a János-hegyi állomáson 24,1 fok volt a legalacsonyabb mért hőmérséklet.

Minimális enyhülést a szombaton frissítő zápor ugyan hozhat, ám továbbra is az egész országban hőségriadó van érvényben.

Az ünnepen is hőség várható, forróság lesz a hosszú hétvégén

Szombaton marad a forróság 35 fok körüli maximumokkal, de lehet akár 40 fok is. Augusztus 20-ra csapadékmentes idő és nagy hőség várható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.