BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csütörtökön rajtol a Strand Fesztivál, Azahriah és Beton.Hofi is várja a résztvevőket

A fesztiválon olyan előadók lépnek fel, mint Azahriah és a Halott Pénz, valamint Majka, a Bagossy Brothers Company, Krúbi, Beton.Hofi, a Carson Coma, Rúzsa Magdi és a Valmar. A rendezvény legfontosabb útjait és tereit hazai zenészekről, köztük Fábián Juliról, Siklósi Örsről, Somló Tamásról és DJ Palotairól nevezték el.

Huszonöt helyszínen mintegy 200 koncert és program, egyebek mellett több cirkuszi show, irodalmi beszélgetések, valamint fenntarthatósági és edukációs programok is várják a közönséget csütörtök és szombat között Zamárdiban, a Strand Fesztiválon – tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

strand fesztivál,
Hamarosan rajtol a Strand Fesztivál / Fotó: Vasvári Tamás

A színpadokon többek között olyan előadók lépnek fel, mint Azahriah és a Halott Pénz, a nemzetközi mezőnyből a Chase & Status, Alok és Elderbrook, valamint Majka, a Bagossy Brothers Company, Krúbi, Beton.Hofi, a Carson Coma, Rúzsa Magdi és a Valmar. A rendezvény legfontosabb útjait és tereit hazai zenészekről – Fábián Juliról, Siklósi Örsről, Somló Tamásról és DJ Palotairól – nevezték el, 

így állítva emléket a felejthetetlen művészeknek.  

Szinte az összes helyszín a cirkusz világát idézi meg, kifejezetten erre az alkalomra álmodták meg a Strand Circus Morpheus Show-t Lakatos Márk rendezésében, Hundred Sins zenéjével, Vincze Tünde légi artistáival, de a Rippel fivérek és a Fővárosi Nagycirkusz is különleges mutatványokkal mutatkoznak be a fesztiválon.

A tájékoztatás szerint a Strand Fesztiválon indul útjára a #nenézzfélre kampány, amely az UNICEF-fel közösen, hazai fesztiválok, klubok és művészek részvételével a kortárs iskolai bántalmazásra hívja fel a figyelmet. Te segítesz annak, akit bántanak az osztálytársai? címmel tartanak beszélgetést Miskovits Márton, Marsalkó Dávid és Manuel részvételével a Strand Fesztivál megnyitójaként.

Egy vízparti pop-up galériában és a fesztivál több pontján 

a kortárs magyar képzőművészet olyan jól ismert képviselőinek alkotásai láthatók, 

mint Barakonyi Zsombor, Bereczki Kata, Bukta Imre, Cserbik Rita, Ef Zámbó István, Fehér László, Kiss Tibor, Labrosse Dániel, Patrick Murakami, Osgyányi Sára és Sibitka Panni. Weiler Péter generatív MI-programmal készült látványos, több mint 130 négyzetméteres műve pedig szintén a cirkusz világát idézi meg.

A szervezők fontos célja a fesztivál ökológiai lábnyomának mérséklése, ezért szakértők segítségével fenntarthatósági rendszert dolgoznak ki, melynek része a vendéglátás karbonlábnyomának csökkentése, a kerékpáros és közösségi közlekedés támogatása, a helyi vállalkozók preferálása és a zajterhelés mérséklése.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.