BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt a legfrissebb lista: ezek a világ leggazdagabb fiktív karakterei

A világ leggazdagabb embere a Tesla és a SpaceX vezére, Elon Musk. A milliárdos labdába rúghatna a könyvek, filmek és képregények leggazdagabb alakjaival? Megnéztük, hogy kik a leggazdagabb fiktív karakterek.

Mindenkit érdekel, hogy ki a világ leggazdagabb embere. Jelen pillanatban a Bloomberg milliárdos indexe szerint Elon Musk a legvagyonosabb ember a Földön a 233 milliárd dolláros vagyonával. A gazdagság viszont a popkultúrát, filmeket, könyveket és képregényeket is megihleti. A fantázia világában számtalan mérhetetlenül gazdag karaktert alkottak már meg. Közülük gyűjtöttük össze a leggazdagabbakat.

A leggazdagabb fiktív karakterek.
Ezek a világ leggazdagabb kitalált karakterei / Fotó: Northfoto

A kitalált karakterek vagyonát hol könnyebb, hol nehezebb meghatározni. Listánk a Wealth gyűjtése alapján készült, akik a Forbes Fictional 15 listájában szereplő adatok alapján dolgoztak. A teljesség érdekében a The Richest számaival is kiegészítettük a listát. A gyűjtésünkben található összegek alapját a karaktereket tartalmazó művek adják, amit adott esetben az inflációval kellett kiigazítani.

6. Bruce Wayne

Apró spoilerrel kezdenénk a cikket, hiszen fontos információ, hogy Gothem City leggazdagabb embere, Bruce Wayne nem más, mint a köpenyes igazságosztó, Batman. A karaktert 1939-ben alkotta meg Bob Kane és Bill Finger a Detective Comics képregénysorozat számára. Bruce Wayne, vagyis Batman kezdetben valóban egy nyomozó volt, a füzet szerint a világ legnagyszerűbb detektívje. Az évek alatt a képregényekben, sorozatokban, filmekben és videojátékokban a karakter sokat változott, míg végül elérte a ma ismert formáját.

Bruce Wayne igazságosztó alteregójának a valóságban nincs szuperképessége, a bűn ellen mérhetetlen vagyonával és high-tech kütyüivel küzd. De valóban mérhetetlen lenne az a vagyon? A valóságban nagyon is számszerűsíthető. A képregényekből ismert számokat az inflációval kiigazítva azt mondhatjuk, hogy a 

Bruce Wayne teljes vagyona nagyjából 12,45 milliárd dollár lehet.

Miből lett ennyi pénze az igazságosztónak? A vagyon nagy részét szüleitől örökölte, akik főként a hadiiparra építették fel a Wayne Enterprises nevű cégüket.

Ezek 2024 legjobb Lego-szettjei

Idén a híres címek rajongói és akár az építészet kedvelői is jól járnak az újdonságokkal és a már évek óta népszerű készletekkel. A Lego idei legnagyobb bejelentése a Barad-dur, azaz Szauron tornya A Gyűrűk Ura könyvekből és filmekből. A szett különlegessége, hogy a torony belsejét sem a könyvekben, sem pedig a filmekben nem mutatták be.

5. Tony Stark

Újabb szuperhős a listán Tony Stark, vagyis Vasember. Tony szintén örökölte a vagyonát, ami Bruce Wayne-hez hasonlóan a hadiiparból nőtte ki magát. Láthatóan a pénz igazi szupererőnek számít, hiszen Vasember erejének is ez a forrása. 

Tony Stark a becslések szerint 16,78 milliárd dollárral rendelkezhet, 

amiből futja a Vasember páncélok megépítésére.

Tony Stark karakterét Stan Lee találta ki a Marvel Comics számára 1963-ban. Azóta a szuperhős világszerte hatalmas népszerűségre tett szert, különösen a Marvel Moziverzumban betöltött központi szerepe miatt.

4. Carlisle Cullen

Emlékszünk még rá, hogy a 2010-es évek elején mekkora hype volt az Alkonyat könyvek és filmek körül? A történet mellékszereplője, Carlisle Cullen nemcsak azzal lopta be magát a rajongók szívébe, hogy egy halhatatlan vámpír, hanem azzal is, hogy rendkívül gazdag. A civil életben orvosként dolgozó Carlisle az 1600-as években született, szóval volt ideje felhalmozni 62,24 milliárd dolláros vagyonát. Emberfeletti képességeinek hála a karakternek nem kellett repülőgépekre és szuper-páncélokra költeni a pénzét, ehelyett a hosszútávú befektetéseket választotta. 400 év alatt bőséges hozam jöhet össze a kamatokból.

Carlisle Cullent Stephenie Meyer írónő alkotta meg a 2005-ben kiadott Alkonyt regényéhez. A könyvsorozat akkora siker volt szerte a világon, hogy 2008-ban megjelent az első filmadaptációja, ami majdnem 400 millió dollárt termelt szerte a világon. Ez még így is apró pénz a jóságos vámpír vagyonához képest.

3. Smaug

J. R. R. Tolkien minden idők egyik legnagyobb írója, aki egy teljes mitológiát alkotott meg az A Gyűrűk Ura regénnyel. Tolkien világa több évezrednyi történetet foglal magába, aminek egyik apró szelete a gyerekeknek szánt A Hobbit. A rövid, alig több mint 300 oldalas könyvet 1937-ban publikálták, a közönség ekkor ismerkedhetett meg a rettenetes sárkánnyal, Smauggal.

Le Hobbit La desolation de Smaug
Fotó: AFP

Smaug elfoglalta a törpök királyságát, a Magányos hegyet, aminek a mélyén mérhetetlen vagyont halmoztak fel. Becslések szerint 73,2 milliárd dollárnyi arany lapult a hegy alatt, amin a gonosz sárkány őrködött. Azt nem tudni, hogy ebbe az összegbe beleszámolták-e az Arkenkövet, vagyis a Hegy Szívét.

2. Dagobert bácsi

A Kacsamesékhez egy rendkívüli eset köti hozzá a magyarokat, mégpedig Antall József halála. 1993. december 12-én gyerekek százezrei nézték a televízióban, ahogy Dagobert bácsi mérgelődik egy gonosz bálna miatt, amelyik felfalta a vagyonát, mikor egyszer csak elsötétült a kép és megszólalt a Chopin gyászindulója. Az adást megszakítva ekkor jelentették be, hogy meghalt a rendszerváltás utáni első szabadon választott miniszterelnökünk, Antall József.

Disney's,Scrooge,Mcduck.,Magazine,Poster.,Dollar,Symbol.,Coins.,Very,Rich
Fotó: Shutterstock

A Kacsamesék egy amerikai televíziós sorozat volt, amit Carl Barks képregényrajzoló figurájára, Dagobert McCsipre építettek fel. A karakter Donald kacsa gazdag és zsugori nagybátyjaként került be a képregényfüzetekbe, majd végül megkapta a saját történeteit.

Dagobert bácsi végül a világ leggazdagabb kacsájaként vonult be a fiktív karakterek közé, aki aranybányáinak köszönhetően nagyjából 88,49 milliárd dollárt halmozott fel. 

1. T’Challa – a Fekete Párduc

A Fekete Párduc nevű szuperhőst Stan Lee alkotta meg 1966-ben a Marvel Comics számára. A jelmezbe bújt T'Challa gazdagsága nem meglepő, hiszen a képregényekben és a filmekben egy fiktív afrikai ország, Wakanda királya. A Marvel világában Wakanda számít a leggazdagabb országnak, mivel kizárólag itt bányászható a képregényvilág legerősebb féme, a vibránium. A képregények elég összetett gazdaságot rendszert alkottak meg a kitalált fém köré, ami a füzetek alapján grammonként 10 ezer dollárt ér. Így nem is csoda a kitalált ország gazdagsága.

Egy gazdag ország királya pedig mégsem nélkülözhet, pláne ha az illető egy szuperhős. A történetek szerint T'Challa király vagyona eléri a 10 ezer milliárd dollárt, amivel köröket ver a denevér- és bádogember jelmezbe bújt társaira. Ráadásul a Fekete Párducnak még szuper ereje is van, így a király az abszolút győztes.

A T'Challa királyt a Marvel filmes univerzumában alakító Chadwick Boseman majdnem napra pontosan 4 éve, 2020. augusztus 28-án halt meg, hosszan tartó betegség után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.