BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Itt az ősz és máris havazik a szomszédban

A lehűlés első hulláma már hétfőre virradóra megérkezett. A gleccsereken hamarosan indulhat a síszezon.

Korábban a Világgazdaság megírta, hogy az osztrák gleccsereken 20-40 centiméter vastag friss hó is hullhat, egyes időjárási modellek ennél nagyobb mennyiségeket sem tartanak elképzelhetetlennek. 

A lehűlés első hulláma már hétfőre virradóra megérkezett. Az első napokban csak a magashegységekben havazhat, a hóhatár várhatóan 2600-2700 méter felett lesz, később, csütörtökön a markánsabb északi áramlásnak köszönhetően már 2000 méteren is hóesésre lehet számítani,

a későbbi napokban akár 1500 méteren, azaz sok síterepen is lesz hó.  

A Giro d’Italia verseny egyik legnehezebb szakasza a Stelvio-hágón megy keresztül, amit még autóval sem könnyű megtenni – írta az Időkép

Európa második legmagasabb hágójának legmagasabb pontja közel 2758 méter. A webkamerák felvették az egyik első, látványos havazást: a csapadék ugyanis a magasabban fekvő régiókban néhol hó formájában érkezett, és relatíve gyorsan ki is fehérítette a tájat.

Az osztrák Stubai-gleccseren szintén havazással indult a nap, akárcsak Ausztria legmagasabban fekvő gleccsersíterületén, a Pitztal-gleccseren, amely egészen 3440 méteres magasságig felér. A Keleti-Alpokban, jóval alacsonyabban található síterepen, Lachtalban is el lehet csípni hópihéket, ha alaposan megfigyeljük a webkamera képét. A portál hozzáteszi, hogy a gleccsereken hamarosan indulhat a síszezon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.