BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhül a kánikula, végre jön az eső, lehűlés a láthatáron

Derült időre lehet számítani szerdán és csütörtökön, helyenként kevés gomoly- és fátyolfelhővel. A csapadék valószínűsége minimális, több helyen megélénkülhet a keleti szél, lassan enyhül a kánikula. Viszont pénteken már záporokkal és zivatarokkal is kell számolni, vasárnap akár nagyobb mennyiségre is.

Csütörtökön derült időre lehet számítani, helyenként kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék valószínűsége minimális. Több helyen megélénkülhet a keleti szél. Hajnalban a hőmérséklet többnyire 16 és 22 fok között alakul. A csúcshőmérséklet általában 30 és 35 fok között lesz, de északkeleten helyenként 30 fok alatt maradhat. Kitart a kánikula, az országos hőség a Köpönyeg előrejelzés szerint. 

LB_20230819_ESŐ_0010
zápor zivatar eső
A kánikula enyhül, péntektől záporok, zivatarok  várhatóak / Fotó: Ladóczki Balázs/Mediaworks

Pénteken nyárias idő lesz sok napsütéssel és gomolyfelhő-képződéssel. Hajnalban eleinte délnyugaton, majd délután és este az ország más részein is megnő a záporok és zivatarok kialakulásának esélye. A keleti, délkeleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében pedig erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A nappali csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakul, lassan gyengülhet a nappali felmelegedés.

Szombaton napsütéses idő lesz, gomolyfelhő-képződéssel. Elszórtan előfordulhat zápor és zivatar is. A hőmérséklet délutánra általában 27 és 32 fok közé emelkedik. Vasárnap sok napsütés valószínű gomolyfelhőkkel. A nap folyamán 30 fok körüli meleg várható, helyenként záporokkal és zivatarokkal. Estétől egyre több helyen lehet csapadékra számítani.

Hétfőn erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, amelyből többfelé záporok, és zivatarok alakulhatnak ki. A hőmérséklet 25 és 32 fok között ingadozik. Az előrejelzés azonban még változhat a bizonytalan légköri viszonyok miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.