BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
German footballer Lukas Podolski opens the 11th branch of his chain Doner Kebab restaurant in Cologne

Robot kebabost nyit az Arsenal és a Bayern München sztárja

Forradalmasítja a kebabipart Lukas Podolski. A német válogatott, az Arsenal és a Bayern München egykori sztárja a Circus nevű startuppal közösen fejleszt robot kebabost. A gépek teljesen automatizáltan tudnak majd kebabot árulni, az első megjelenésük pedig 2025-ben lehet Kölnben.

Az egykori német válogatott labdarúgó, a lengyel származású Lukas Podolski virágzó vállalkozást épített ki a labdarúgó-karrierje mellett. A focista megalapította a Mangal Döner kebabos büféjét, és olyan sikeres lett, hogy ma már majdnem harminc üzlete van. Az Arsenal és Bayern München egykori játékosa most forradalmi ötlettel újítaná meg a cégét. Jönnek a robot kebabosok.

German footballer Lukas Podolski opens the 11th branch of his chain Doner Kebab restaurant in Cologne
robot kebabos
Lukas Podolski hozza el a robot kebabosok korát / Fotó: Anadolu via AFP

Podolski a hamburgi Circus nevű robotokkal foglalkozó startuppal közösen tervez egy robotot, amely képes lesz kebabot árulni – szúrta ki a Blikk. A gépekkel nem a Mangal Döner üzleteit szerelik majd fel, hanem az automatákat benzinkutaknál, egyetemeknél és a városok forgalmasabb pontjain helyeznék el. A robotokat naponta töltenék fel friss alapanyagokkal, és a gép 2-4 perc alatt akár nyolc kabebot is össze tud rakni.

A robot kebabosok nem túrják ki az embereket

Lukas Podolski közölte, hogy a robotok nem fogják leváltani az emberi munkaerőt, a cég egyetlen dolgozót sem küld el a fejlődés ellenére.

A tervek szerint az első robotokat 2025-ben állítják majd munkába Kölnben vagy Düsseldorfban. 

A hosszabb távú tervek szerint Németországban legalább 1600, Lengyelországban pedig 800 kebabos robot dolgozik majd.

A 130-szoros német válogatott Lukas Podolski a sikeres labdarúgó-karrier és a befutott vállalkozás ellenére viszonylag szerény életet él. Még londoni tartózkodása alatt lepte meg csapattársait és a rajongókat azzal, hogy az edzésekre tömegközlekedéssel járt, illetve nem vágyott drága éttermekbe és hasonló luxus-szórakozóhelyekre sem. A 39 csatár jelenleg Lengyelországban rúgja a bőrt a Górnik Zabrze csapatnál.

Örülhetnek a focirajongók: ársapkát húz a vendégszurkolók jegyére az UEFA

A Ferencváros rajongóinak idegenben sem kell negyven eurónál többet fizetniük a belépőért. A Fradi ugyanis az Európa-Ligában játszik, ahol a vendégszurkolóktól csak ennyit kérhet a hazai csapat.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.