BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
New York City Exteriors And Landmarks

A South Park elhalasztja a következő szezonját, mert nem akarnak az elnökválasztásból viccet csinálni

Az idei elnökválasztás olyan fontos, hogy az egyik leghíresebb animációs szatíra alkotói inkább eltolják az új évadot, hogy ne kelljen viccet csinálniuk belőle. A South Park társszerzői, Trey Parker és Matt Stone elmondták, nagyon nehéz viccelni az elnökválasztással, ráadásul már olyan sokszor humorizáltak Donald Trumppal, hogy beleuntak a dologba. A sorozat következő, 27. évada így csak 2025-ben jelenik meg.

A South Park animációs sorozat már 1997 óta nevetteti és botránkoztatja meg a közönséget fekete, groteszk, de mégis okos humorával. A készítők a 26 évad során számtalan társadalmi helyzetre reagáltak, gyakorlatilag mindenből viccet csinálnak, és görbe tükröt állítanak mindenki elé. Azonban most olyan témával kerültek szembe, amellyel már ők sem akarnak viccelni.

New York City Exteriors And Landmarks
South Park
Nem áll bele az elnökválasztásba a South Park / Fotó: Getty Images

A South Park alkotói, Trey Parker és Matt Stone közölték, a sorozatot csak 2025-ben folytatják, mivel nem akarnak beleszállni az idei elnökválasztásba – írta az IGN.

Nem tudom, mit mondhatnánk még Trumpról, a South Parkban feldolgoztunk már négy-öt elnökválasztást, ami egyébként is rendkívül nehéz feladat. Ráadásul ennek túl nagy jelentősége van, nem akarjuk parodizálni. Ha bele is állnánk, nem élveznénk a munkát

– mondta Trey Parker egy interjúban.

A 2016-os elnökválasztás óta gúnyolódnak a készítők Donald Trumpon, de hamar rájöttek, hogy ez mégsem olyan jó ötlet. Parker még 2017-ben beszélt róla egy a Los Angeles Timesnak adott interjúban, hogy „beleestek abba a csapdába, hogy minden héten Trumppal foglalkoztak”.

Az életünk Trump körül forgott, és ezt nagyon utáltuk. De egyszerűen beleragadtunk ebbe a poénba 

– mondta 2017-ben a sorozat alkotója.

A készítők azt is közölték, hogy a szünet másik oka, hogy a Skydance és befektetői megállapodtak abban, hogy több mint 8 milliárd dollárt költenek a National Amusements, a Paramountot irányító családi vállalat felvásárlására, illetve az ikonikus vállalat feltőkésítésére. A South Park készítői ennek az üzletnek a végét is várják, hogy folytathassák a munkát.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.