BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb magyar fesztivál húzza le a rolót

A Toxic Weekend is bejelentette, lehúzzák a rolót. A fesztivál három sikeres szezont tudhat maga mögött.

A Toxic Weekend is bejelentette: jövőre nem rendezik már meg a fesztivált. Egy augusztusi Facebook-bejegyzésükben már hosszan taglalták, hogy nehéz évben, 2022-ben indultak, Orfűn nagyszerű otthonra találtak és szép sikereket könyvelhettek el. A fesztiválon több ismertebb underground, punk és hardrock zenekar lépett fel, viszont most megerősítették, hogy eddig tartott a menet: 2025-ben már nem rendezik meg a Toxic Weekend fesztivált.

Toxic Weekend, fesztivál
A Toxic Weekend fesztivál is bejelentette: ennyi volt / Fotó: BANDS THROUGH THE LENS / Facebook / Toxic Weekend

„Köszönjük az elmúlt 3 évet, de nincs folytatás. Szerettük!” – ezzel a bejegyzéssel búcsúztak a Toxic Weekend szervezői, akik már nyáron belengették, hogy 2024 lehet az utolsó éve a fesztiválnak. Elmondásuk szerint ketten hozták létre a fesztivált és az egyik fél hátrébb lépett, hogy több időt töltsön a családjával – ezzel még nehezebbé vált a Toxic Weekend fenntartása. A szervezők három sikeres fesztivált szerveztek, most viszont búcsúznak a résztvevőktől, rajongóktól.

A VOLT fesztivál sorsára jutott a Balaton Sound

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy idén a Balaton Sound szerződése lejárt a zamárdi önkormányzattal. Az idén nyáron 16. alkalommal megrendezett fesztivál szombati napján a látogatók száma ugyan elérte a százezret, ám ez a korábbi évek számaihoz képest szerényebb eredmény, hiszen 2018-ban még 165 ezren, 2019-ben pedig 172 ezren buliztak a fesztiválon. Az elektronikus zenei fesztivál utolsó napján már azt rebesgették, lehetséges, hogy ez volt az utolsó Balaton Sound Zamárdiban

A koronavírus-járvány az egész világon elsodorta a fesztiválok rendezését,

Magyarországon sem tartották meg egyik nagy tömegrendezvényt sem 2020-ban, sem 2021-ben. Két év kihagyás után, 2022-ben ismét megrendezték a legtöbb fesztivált, de ekkor még erősen érződött a pandémiás időszak utóhatása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.