Januárban Lyonban versenyez a magyar csapat, ahol ismét megrendezik a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjét, ahová az idén márciusban a norvégiai Trondheimben megrendezett Bocuse d’Or európai válogatójáról a magyar csapat is továbbjutott.
a magyarok a hatodik helyen végeztek, ezzel a lyoni döntőbe jutottak, és a legjobb tál különdíját is elhozhatták Norvégiából,
ahol a dán, a svéd, valamint a norvég csapat állhatott a dobogóra.
A lyoni döntőn
Kétféle ételt kell majd készíteni Lyonban, ám egyelőre csak a táltéma kötelező alapanyagait és főbb szabályait hirdették ki.
A magyar csapat örül a kötelező alapanyagoknak, szeretik és jól tudják használni,
van rá hagyományuk és eszközük is.
A másik téma várhatóan november közepén derül majd ki, a csapat azonban október elején megkezdte a felkészülést a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Hungexpón található tankonyhájában.
A magyar csapat élén továbbra is Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepel, commis-ja a siófoki Fodor Noel, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungast Csoportnál dolgozó Szabó László tölti be, a csapatelnök (és kóstoló zsűri egyben) pedig a két Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje,
Dalnoki Bence, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronzszobrot hozhatta haza Lyonból.
Akárcsak a trondheimi megmérettetés előtt, ezúttal is a csapat segítségére lesz a norvég Christian André Pettersen, aki Dalnoki Bencéhez hasonlóan már szintén állhatott a dobogó harmadik fokán Lyonban.
A Bocuse d’Ort ismét a Sirha Lyon keretein belül rendezik meg 2025. január 26–27-én.
A szakácsszakma Oscar-díja: minden, amit tudni érdemes a Bocuse d’Or szakácsversenyről
Jelenleg is zajlik Lyonban a Bocuse d’Or szakácsverseny, amelyen idén is indult magyar csapat. Dalnoki Bence, Széll Tamás és Nyikos Patrik pont ma délelőtt, a program második versenynapján főzött. A versenyt először 1987-ben rendezték meg, azóta azonban sokat változtak a szabályok és a lebonyolítás. Cikkünkben összeszedtük, hogy mit érdemes tudni a szakácsok Oscar-díjáról.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.