BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megízlett a Fradinak a pljeskavica

Szenvedős 83 perc után mégsem szenvedett vereséget a Ferencváros a belgrádi Cukaricki ellen csütörtökön este az Európa Konferencialiga csoportmérkőzésén, amelyet a dél-szerbiai Leskovacban játszottak. A Ferencváros továbbjutási reményeit a győzelem megsokszorozta, az olasz Fiorentina ellen hátralévő budapesti mérkőzés sorsdöntő lesz ebből a szempontból.

A Cukaricki a 11. percben szerzett vezetést a magyar bajnok Ferencváros ellen az Európa Konferencia Liga csütörtök este vívott csoportmérkőzésén, de ez nem bizonyult elegendőnek a szerb csapat győzelméhez egy olyan mérkőzésen, amely a Fradi újra és újrainduló támadásaival zajlott, de a passzok és a befejezések a mérkőzés utolsó negyedórája előtt rendre hibáztak.

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt / MTI/Czeglédi Zsolt

A mérkőzést a Balkán grillfővárosában, a dél-szerbiai Leskovacban vívták hézagos széksorok előtt – a Cukaricki nem a helyi, hanem belgrádi csapat. A csoportban a Cukarickit tartották eleve esélytelennek a továbblépésre, a két továbbjutó helyért a papírforma szerint az olasz Fiorentina, a belga Genk és a magyar Ferencváros versenyzett komolyan.

Ennek megfelelően a szerb edző, Dejan Sztankovics dirigálta magyar bajnok kezdte jobban a meccset, a szerb csapat azonban – melyet a Fradi Budapesten megvert – az első gólszerzési kísérletét gólra váltotta. Egy ellentámadásban a szerbek létszámfölénybe kerültek, és Stefan Kovac átadását a kaputól mintegy 13 méterről Luka Dzic álomszerű mozdulattal emelte a magyar kapus Dibusz Débes felett a hálóba.

Zachariassen, majd Pesic: ez a meccs mégis a Ferencvárosé

A Fradi támadásainak egészen a 83. percig nem volt eredménye, amikor a csereként beállt Katona Bálint átadását Kristoffer Zachariassen öt méterről reflexből továbbította a kapuba. A hosszabbításban, a 98. percben érkezett a slusszpoén. Ekkor a Fradi ellentámadásából a 16-os környékéről a sérült Varga Barnabást helyettesítő szerb Aleksandar Pesic – aki a szomszéd Misből származik – vágta hatalmas erővel fordulásból a Cukaricki kapujába.

A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina 0:1-ről fordítva otthonában 2:1-re legyőzte a Genket. Az utolsó fordulóban a Fradi Budapesten fogadja a Fiorentinát, és ha egy pontot szerez, továbbjut. Ha azonban kikap és a Genk legyőzi a Cukarickit, a magyar bajnok még kieshet. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.