Schillinger Attila, a sörszövetség igazgatója arra számít, hogy e termékcsoport értékesítése az idén is töretlen lesz. Mint mondta, a műszaki fejlődés lehetővé teszi, hogy valóban sörízű alkoholmentes sörök készüljenek.
Nemzetközi trend az alkoholmentes sörök térhódítása, a CNN Money szerint már 2016-ban 5 százalékos növekedést jósolt e kategóriának az Euromonitor International, míg a teljes sörpiac kicsit zsugorodott. A legnagyobb amerikai sörgyártó azt várja, hogy 2025-re a teljes portfóliója 20 százalékát teszik ki az alacsony alkoholtartalmú vagy alkoholmentes sörök. Szakértők szerint azok keresik ezt az italtípust, akiknek az életmódjába ez illik, de nem akarnak lemondani a sörről.
A The New York Times is felfigyelt rá, hogy a német téli olimpiai csapat sportolói előszeretettel választották Pjongcsangban az alkoholmentes sört. A lap által idézett 2009-es kutatás során a Müncheni Műszaki Egyetemen maratonfutóknál vizsgálták a verseny előtti és utáni alkoholmentes sörfogyasztás hatását. Arra jutottak, hogy a söröző futóknál kevesebb gyulladás és felső légúti megbetegedés lépett fel, és ők gyorsabban is regenerálódtak. A kedvező hatásokat a kutatók elsősorban az alkoholmentes sörben fellelhető polifenolok magas koncentrációjának tulajdonították. A globális piac 43 százalékot nőtt 2011 és 2016 között, ma már négyszázféle alkoholmentes sör kapható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.