BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Credit Suisse Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap

  • Egyedülálló befektetési lehetőség Európa egyik legsikeresebb ingatlan alapjába

  • Stabil hozam, alacsony kockázat

  • Európa szerte diverzifikált közvetett ingatlan portfolió

  • Konzervatív és egyszerű befektetés mindenkinek
  • A Credit Suisse Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap 2004. augusztusában indult és 2006. december 31-én nettó eszközértéke közel 14 milliárd forint volt. Az alap a hazai piacon egyedülálló módon egyetlen ingatlan alapba fektet, a Németországban kibocsátott Credit Suisse EUROREAL ingatlan befektetési alapba és az EUR/HUF árfolyamkockázatot deviza határidős ügyletekkel folyamatosan fedezi. A Credit Suisse EUROREAL Európa egyik legsikeresebb ingatlan alapja. A CS EUROREAL ingatlan befektetési alap 1992. óta működik és 2006. december 31-ig több mint 5 milliárd eurót gyűjtött össze (megközelítőleg 1.250 milliárd forint). A CS EUROREAL egy európai szinten diverzifikált ingatlan portfoliót kezel, melynek összetétele 2006. december 31-én a következő volt: Egyesült Királyság 11,3%, Olaszország 9,3%, Hollandia 15,9%, Spanyolország 2,8%, Portugália 0,6%, Belgium 3,7%, Franciaország 16,6%, Németország 39,8%. A CS EUROREAL ingatlan befektetési alap rendkívül konzervatív befektetési politikát folytat, ezért elsősorban olyan kereskedelmi ingatlanokba fektet (irodaház, bevásárló központ), melyek közel 100%-ban bérbe vannak adva.

    A Credit Suisse Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap teljesítménye 2006. december 31-ig:

    Időszak                                                                  Hozam*     Szórás (kockázat)**
    1 év (2006. január 1- 2006. decemeber 31.)    6,55%*      0,32%**
    2 év (2005. január 1 – 2006. december 31.)     6,81%*     0,36%**
    A múltbeli hozamadatok nem jelentenek garanciát az alap jövőbeli teljesítményére nézve.

    * Hozam: a befektetési jegy árának változása a feltüntetett időszak alatt; a feltüntett adatok évesített hozamok forrás: decemberi hírlevél, Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt. saját számítása
    ** Szórás: havi hozamok alapján; a szórásadatok forrás: Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt. saját számítása

    Az alapokba befektető alap konstrukciója – a mögöttes alap devizakitettségének forint ellenében történő fedezése - miatt nem áll rendelkezésre olyan tőkepiaci index, amely referencia indexként az alap teljesítményéhez lenne rendelhető.

    Az egy jegyre jutó nettó eszközérték alakulása 2006. december 31-ig:

    A Credit Suisse Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap befektetési jegyei megvásárolhatóak a Citibank Zrt., Raiffeisen Bank Zrt. HVB Bank Zrt., CIB Bank Zrt., Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt értékesítéi helyein és a BNP Paribas Magyarországi fióktelepén.

    A Credit Suisse Ingatlan Alapokba Befektető Befektetési Alap legutolsó hírlevelének letöltése.

    További információ: credit-suisse.com/hu

    Fontos információ:
    Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek. A CS EUROREAL Magyarországon nincs regisztrálva, bemutatása kizárólag a termék könnyebb megismerését szolgálja. A múltbeli hozamok nem jelentenek garanciát a portfolió jövőbeli teljesítményére. A befektetési jegyek értéke és hozama mind lefelé, mind felfelé változhat, amelyért a Vagyonkezelő nem vállal garanciát. A befektető akár a befektetett tőke összegét is elveszítheti. Külföldre befektető alap esetében annak értéke a valutaárfolyamok elmozdulása miatt is változhat. A jelen dokumentumban foglalt adatok forrása a Credit Suisse Asset Management és egyéb, nyilvánosan elérhető információ. A leírt számok nem auditáltak, amennyiben ez külön nincs jelezve. Az Alapkezelő mindent elkövetett annak biztosítására, hogy a leírtak alaposak és teljesek, és a vélemények megalapozottak legyenek. A jelen dokumentum nem befektetési ajánlat és nem is tekinthető a befektetési jegyek eladására vonatkozó ajánlatnak. Az Alapból történő jegyzés csak akkor tekinthető érvényesnek, amennyiben az a hatályos tájékoztató, a legutóbbi éves és féléves jelentés alapján történt (amennyiben hozzáférhetőek). A befektetési alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az alap kezelési szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetők. Az alap befektetési politikája megtalálható az alap kezelési szabályzatában. Az alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a  befektetés lehetséges kockázatairól részletesen tájékozódjon az alap forgalmazási helyein található hivatalos tájékoztatóból és kezelési szabályzatából.
     

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.