BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy ágazat, ami nem ismer válságot – áttekintés a kuponkódok piacáról Magyarországon

Termékek és szolgáltatások vásárlása csökkentett áron, ki ne akarná ezeket? Noha néhány ember továbbra is a teljes árat fizeti az általuk vásárolt termékekért, az úgynevezett „promóciós kódok” használata egyre népszerűbb Magyarországon.

A Promocodex.com felülete szerint – amely egyike a legnagyobb vállalatoknak utalványkódok területén – az olyan kelet-európai országokban, mint például Magyarország, Románia, Szerbia, Szlovákia és Csehország, az utóbbi időben sok ember használt, vagy legalábbis próbált használni, egy-egy kedvezményes kupont, amelyet online vásárláshoz vagy utazáshoz lehet igénybe venni.

Ez a jelenség főleg a „fiatalabb” generációkat érinti, tehát leginkább a 34 év alatti felhasználókat, de mindenképpen egy növekvő trendről beszélünk.

A statisztikák szerint, a nők többet vásárolnak az online boltokban kuponkódok használatával, mint a férfiak.

A feltételek a kiemelkedő 2021-es évhez tehát megvannak, és a Promocodex.com alapítói szerint az e-kereskedelem jövője csakis fényes lehet. Az új technológiákhoz való hozzáférés, a képesség azok használatához és a lépések egyszerűsége csak közelebb hozza a végső felhasználót a kedvezményes kuponokhoz az interneten.

Név szerint a Promocodex.com 2019-ben jött létre, amikor a két alapítója meglátta a lehetőségeket egy olyan piaci résben, amelyek vagy nem voltak még kellően kifejlesztve Kelet-Európában, vagy legalábbis semmi esetre sem voltak széles körben elterjedtek. Valójában több webhely is kínált kedvezménykódokat, de azok gyakran hamisak voltak vagy nem működtek, ezért a felhasználói élmény igencsak gyenge volt, és a szolgáltatás egy nagy csalódás volt a felhasználók szemében.

Fotó: VG / PR

A Promocodex.com egy romániai vállalat, melynek székhelye Temesváron (Nyugat-Romániában) található. Ez egy fiatal start-up vállalkozás, amely gyorsan bővül és több mint 15 országban működik. A hivatalos magyar nyelvű weboldal a https://hu.promocodex.com/. A vállalat számos más nyelven is biztosítja a weboldala változatát, mint például angol, olasz, spanyol, francia és orosz.

De mik a promóciós kódok? És milyen módon hasznosak az e-kereskedelem területén?

A kedvezményes kuponok, mint például a „PROMOCIOSKOD10”, olyan alfanumerikus promóciós kódok, amelyeket a fizetés során a megfelelő szövegmezőbe illesztve bizonyos előnyöket biztosítanak a vásárlónak. Ilyen lehet például egy ingyenes kiszállítás, egy fix összeg alapú, illetve egy százalékalapú árengedmény, egy ingyenes termék és még sorolhatnánk. Számos tanulmány kimutatta, hogy azok, akik kedvezményes kuponnal rendelkeznek, hatszor nagyobb eséllyel vásárolnak, mint azok, akiknek nincs ilyen.

A Promocodex-en több mint 2000 virtuális üzlet működik, több mint 20 európai országban, amelyeknek rendszeresen küldenek kódokat, hogy szétosszák azt a felhasználók részére. Ezek között olyan e-kereskedelmi óriások kódjai is megtalálhatóak, mint az Amazon, az Aliexpress és az eBay, melyek kétségtelenül a felhasználók kedvencei. Nem lehet megfeledkezni a Black Friday (fekete péntek) napjáról, egy szimbolikus vásárlási ünnepről, amelynek eredményeként több mint egymillió felhasználó vásárolt online!

A mostani érdeklődés a kedvezményes kuponok iránt fokozódni fog, emiatt a Promocodex.com bejelentette, hogy a jövőben számos meglepetéssel készül, mindig elhivatott marad a küldetéséhez és továbbra is egy olyan magas szintű csapatot fog alkotni, amely képes folyamatosan ellenőrizni a felajánlott kedvezmények érvényességét.

Az oldal képes garantálni „azt, amit akar, kevesebbért„, azaz lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olcsóbban jussanak árukhoz és szolgáltatásokhoz és ezzel még nincs vége! A weboldalon már aktív Promocodex eszközök mellett, mint például a promóciós kódok listája és a nemzetközi webáruházakra mutató hivatkozások, van még egy hivatalos applikáció is, amely lehetővé teszi Önnek az új kedvezmények megszerzését, amint megosztják azokat a weboldalon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.