BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eladó ingatlanok és családi házak az ország különböző részein

Sok ingatlankereső számára fontos szempont a fővárosi vagy környéki lokáció, de akadnak, akik kisebb városokat tartják optimálisnak. Azonban élhető, lakható panelt vagy téglalakást esetleg családi házat találni már nem a legkönnyebb.

Mi megpróbálkoztunk azért vele és bátran kijelenthetjük: 35 millió alatti eladó ingatlant és eladó házat találni mégsem olyan nehéz, még Budapesten sem.

A belvárosról mindenkinek a méregdrága négyzetméter árak ugranak be először, ami valójában igaz, de nem minden esetben, ha jó helyen keressük a számunkra megfelelő eladó ingatlant kincsekre is bukkanhatunk.

A koltozzbe.hu ingatlanportál szerint a szuterének kedvező, 13 milliós ártól elérhetőek, ámbár javarészt felújításra szorulnak. Viszont 18 millió forinttól már vásárolhatunk garzonlakást, ami kiváló első lakásnak illetve befektetésnek is egyaránt. A VI. kerületben a tágasabb, 80 m2-es téglalakások 16.9 millió forinttól elérhetőek, ami egy 3 fős családnak kényelmes lakhelyet biztosíthat. Az V. kerületben, ha panellakásra esik a választás, picit még zsebünkbe kell, hogy nyúljunk, de 32 millióért már gyönyörű 2 szobás eladó lakást kaphatunk a pénzünkért cserébe.

Külvárosias légkör

Ahogy egyre kintebb kerülünk a belváros forgatagos zajától, kertvárosias, parkosított „kisváros” hangulatát is felidézhetjük. Olykor az árak is jóval kedvezőbbek, a belvárosi panel árán itt családi házat is vehetünk. Ez szimpatikus lehet olyan emberek számára, akik jobban preferálják a csendesebb légkört. A XVII. kerületben 11 milliótól téglalakás, 19 millió forinttól már azonnal költözhető nagypolgári lakások válnak számunkra elérhetővé, amelyeknek legszebb gyöngye a közös, elszeparált udvar rész. A családosok számára is vannak nagyszerű, megfizethető ajánlatok, ha eladó családi házat szeretnénk vásárolni. Ugyanebben a kerületben, Rákoskeresztúr központjától nem messze 76 m2-es, 3 szobás családi házak már 22.5 millió forinttól elérhetőek, amelyek pazar állapotban vannak, és nem szorulnak felújításra.

Fotó: VG / PR

Kis országunkban több Budapesthez hasonló nagyváros van, melyekben hasonló adottságok rejlenek, mint szeretett fővárosunkban.

Nyugaton a határ közelsége, a gyárak jelenléte befolyásolja az ingatlanpiacot, de az árak ennek ellenére sem tűnnek nyugatiasnak. Győrben komplett családi ház már 16 milliótól elérhető. Sopronban, a hűség városában nem sokkal több, ott 17 milliótól kezdődnek az eladó házak árai. Aki téglalakás, vagy panellakás mellett rakná le a voksát, mindkét városban 9-10 millió között már találhat ilyen ingatlant.

Balaton közelsége, a ” magyar-tenger” megnyugtató morajlása csábító tud lenni, ha ingatlant vásárolnánk.

Nem elhanyagolható tény, hogy Veszprémtől csupán negyed óra a Balaton északi partja, de a déli is mindössze 30 perc autóval. Több mint 300 eladó ingatlant találunk a kínálatban. 100 panellakás közül szemezgethetünk, 120 db téglalakásba szerethetünk bele, és a családi házak, sorházak, valamint ikerházak között is találunk jócskán olyat, ami ár-érték arányában is kiváló.

Délen már más az eladó házak árhelyzete

Egyre távolodva Budapesttől érzékelhető az ingatlanoknál is az áresés. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy Pécsen, Szegeden és Kecskeméten is egyaránt 9 milliótól kezdődnek a panellakások árai. A renoválásra szoruló téglalakásokat, családi házakat 10 millió forint alatt megvételezhetjük, de a felújított, újszerű eladó házak is csak öt millió forinttal drágábbak.

Keleti kényelem, amihez jó árfekvés párosul.

Miskolcon, Egerben és Debrecenben rengeteg eladó házzal találkozhatunk, amelyek sok esetben kiemelkedően olcsóak az ország többi eladó ingatlanához képest. Érdemes végig böngészni a több mint 8000 ingatlanhirdetést, amik között bőven akadnak kihagyhatatlan ajánlatok, illetve befektetésnek is érdekesek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.