BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A MEVA új regionális szolgáltatási központot épít Magyarországon (x)

3 milliárd forintos beruházásra készül a MEVA Zsalurendszerek Zrt. Budapest agglomerációjában. A környezetbarát műanyag zsaluzás területén piacvezető vállalat nem titkolt célja, hogy ne csak a hazai igényeket, de a környező országokat is kiszolgálja új telephelyéről.
Forrás: Meva

A beruházás előkészítése a végső fázisba ért. A zsalubérléssel, zsalurendszerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó és az innovatív, környezetbarát műanyag zsalutechnológiát jegyző MEVA a hazai építőipar egyik meghatározó cége, a magyarországi beruházások egyik legnagyobb zsalubeszállítója. Az új befektetésnek köszönhetően kapacitásai nyolcszorosára bővülnek majd, így nem csak a hazai, de a környező országokból érkező bérleti zsalupark eszközeinek felújítását, és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokat is könnyen ki tudja majd szolgálni. 

A 20 000 négyzetméteres tárolóterület és egy 3 200 négyzetméteres irodákat és karbantartó üzemeket is magában foglaló csarnok építése hamarosan kezdetét veszi. „A technológia segítségével kevés élőmunkával tudjuk majd előkészíteni például cégünk innovációját, a famentes környezetbarát zsaluhéjakat a végtelen számú újra felhasználásra.” - mondta Botta D. Mihály, a Meva Zsalurendszerek Zrt. vezérigazgatója. 

Fotó: DERNOVICS TAMAS / Meva

Az immár több mint ötven éves MEVA családi vállalkozás, és már a kezdetektől kiemelt figyelmet szenteltünk a környezet védelmére, a fenntarthatóságra. Ennek egyik fontos eszköze, a több mint húsz éve forgalmazott famentes zsaluhéj, amivel az ipari célú fakitermelés csökkentéséhez tudunk hozzájárulni. A műanyag zsalutáblák minimális felújítást követően számtalanszor használhatók, így gazdaságos és környezettudatos választás minden kivitelező cég számára. Ez a műszaki megoldás a MEVA találmánya és máig egyedülálló a zsalupiacon. Új telephelyünk kialakítását is ez a szemlélet hatja át: minden lehetséges helyen megújuló energiaforrásokat fogunk használni.

Bérlés vagy vásárlás? 

Az utóbbi időben a hazai és nemzetközi piacokon tapasztalható hektikus árváltozások és beszerzési nehézségek okán mindenképpen előnyben vannak azok, akik a tavalyi évben bővíteni tudták eszközparkjukat. Ezzel együtt a 2021- es évben a cég eszközbérlési bevételei újra meghaladták az eladások bevételeit. „Bérleti eszközparkunkat az igényeknek megfelelően tovább bővítjük. Idén tavasszal ugyanis 20%- kal több eszközünk van bérlőknél, mint a tavaly őszi szezonban, így a MEVA eddigi történetének csúcsán pörög jelenleg ez a divízió.” – mondta az ügyvezető.

Fotó: DERNOVICS TAMAS / Meva

Zsalurendszerek kicsiknek és nagyoknak

A MEVA a piaci igényekre reagálva, az elmúlt években a korszerű zsalutechnológiát igénylő nagyberuházások körének bővülésével növelni tudta piaci részesedését, a 2021- es évben 3 milliárd forint nettó árbevételt realizált. A cég hazai ügyvezetője a sikert elsősorban abban az üzleti szemléletben látja, hogy a kisebb vállalkozások számára is elérhetővé tették a „nagyok” által használt korszerű zsalutechnológiát. 

Fotó: DERNOVICS TAMAS / Meva

2021 év végén indítottunk útjára egy leginkább webshopra hasonlító, de valójában nem klasszikus webshopként üzemelő online értékesítési felületet. Ez egyfajta fontos híd a megrendelő és cégünk között. A regisztrált felhasználók rendelési igénye beérkezik munkatársainkhoz, szakértőink átnézik és javaslatot tesznek annak optimalizálására, majd a javaslatok és az egyéni igények figyelembevételével a vevő már könnyedén, néhány kattintással megrendelheti a szükséges készleteket, frissítheti eszközparkját. További könnyítést jelent, hogy szakértőink a gyakorlati tapasztalatok alapján standard csomagokat állítottak össze, amelyek tartalmazzák a legszükségesebb alap termékeket egy átgondolt zsaluparkhoz, ezek „testre szabásával” tovább könnyíthető a beszerzés. Az új értékesítési csatornának köszönhetően a kisebb vállalkozások számára is a nap 24 órájában elérhetővé váltak az eddig leginkább a „nagyok” által használt korszerű technológiák. A módszer sikere pedig a számokból is jól látható.

https://shop.meva.hu/

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.