BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Norvégia a tél végéig ellátja gázzal Ukrajnát

Volodimir Zelenszkij bejelentette, hogy Norvégia annyi gázt szállít Ukrajnának, amennyire a tél végéig szüksége van. Az ukrán elnök köszönetet mondott Norvégiának azokért a döntésekért, amelyekkel támogatják az országát és minden további, a jövőben meghozott segítségért is. Hozzátette, hogy a gáz mellett a skandináv ország katonai segítséget is küld – írta meg a Kárpáti Igaz Szó.

Ukrán First Lady: Ukrajna túléli a telet

Ukrajna a hideg, az áramkimaradások és az orosz rakéták ellenére is túl fogja élni az idei telet, és folytatja a harcot a fennmaradásért – mondta Olena Zelenszka a BBC-nek adott interjújában. Az ukrán First Lady Kijevben találkozott a lap újságírójával, akinek kifejtette, hogy a békéhez vezető egyetlen út a győzelem. Eközben Ukrajna 15 régiójában, a többi között a fővárosban is akadozik az energiaellátás. A szakemberek már dolgoznak a helyreállításon, amely azonban sok időt vesz igénybe.

2022 novemberében Norvégia majdnem 200 millió dollárt különített el Ukrajna gázellátásának biztosítására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.