BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Izraeli háború: Irán, Palesztina, a jordán király a diplomáciai erőfeszítések mellett szólalt fel

Irán támogatja a palesztin nemzet legitim védelmét – jelentette ki vasárnap Ebrahim Raiszi iráni elnök. II. Abdalláh jordániai uralkodó friss nyilatkozatában a diplomáciai erőfeszítések élénkítését szorgalmazta.

„A cionista rezsim és támogatói felelősek a térségbéli ingatag állapotokért” – idézte a Tasznim félhivatalos iráni hírügynökség Raiszit, aki támogatásáról biztosította az Izraelt megtámadó palesztinokat.

II. Abdalláh a diplomáciai erőfeszítések élénkítését sürgette, nehogy az elharapódzó palesztin–izraeli erőszak veszélyes következményekkel járjon a régió biztonságára nézve. A helyi sajtónak nyilatkozva II. Abdalláh arról számolt be, hogy felvették a kapcsolatot a térségbéli és nemzetközi szereplőkkel, hogy megvitassák „a helyzet elmérgesedésének elkerülését szolgáló, sürgős nemzetközi intézkedéseket, megóvva ezzel a régiót az erőszak újabb hullámának következményeitől”.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.