BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiderült, mi okozta a miskolctapolcai tüzet

Megvan az első eredménye a pénteken este keletkezett, súlyos károkat okozó tűz utáni szakértői vizsgálatoknak.

Kiderült, mi okozta a szeptember 6-án este 7 óra után, közvetlenül a zárást követően keletkezett tüzet a Miskolctapolca Barlangfürdő terápiás részlegében – írja a Borsod Online hírportál (BOON)

Hatalmas tűz egy lámpa zárlata miatt

A lángok innen terjedtek a főépület tetőszerkezetére is. A haváriát végül este 11 óra körül hárították el a tűzoltók, de hajnali 4-5 óráig tartottak az utómunkálatok.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálója azonnal megkezdte a tűz okainak vizsgálatát. A szombaton kora délutáni információk azt mutatják, hogy a tűzvizsgáló elsődleges tájékoztatása szerint 

a Miskolctapolca Barlangfürdőben keletkezett tűz oka elektromos zárlat, amely egy teraszon lévő kültéri lámpánál keletkezhetett.

Németh Judit, a Barlangfürdőt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője szombaton délelőtt azt mondta, hogy három héttel ezelőtt vizsgálták meg a szakemberek a fürdő elektromos hálózatának és berendezéseinek állapotát és – elsődleges információk szerint – nem találtak rajta rendellenességet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.