BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eladták Kádár János egykori bizalmasának milliárdos palotáját – a férfit korábban véletlenül lőtték le

Jelentős építési vállalkozóvá vált Kádár János volt sofőrje, akinek fényűző palotája is volt. A férfi halálát követően azonban sokáig nem lehetett értékesíteni az épületet.

Kádár János egykori sofőrje egyszerű kubikusként érkezett Csömörre, az évek során pedig gazdag építési vállalkozóvá vált. „Gyermekkoromban nézegettem a meséket, akkor tetszettek meg nagyon a soktornyú kastélyok” – mondta el Bócsi András több mint húsz évvel ezelőtt a TV2-nek adott interjújában, amiben bemutatták a villát. A milliárdos akkor mesélte el, hogy 

az ingatlanban 27 szoba van, amelyekhez összesen 30 fürdőszoba tartozik, van benne borospince, egy borozó és fitneszterem is.

Korábban sem 2 milliárdért, sem 43 millióért nem sikerült eladni a kastélyt / Forrás: Bors

A fényűző életnek egy baleset vetett véget: 2005-ben egy vadászaton hazafelé készülődött a társaság, amikor egyikük zörgést hallott a bokorból. Azt gondolván, hogy egy vaddisznó lapul a sűrűben, elsütötte a puskáját, a lövedék tíz méterről találta el Bócsit. A vállalkozó a többi között a csömöri kastélyt hagyta maga után. Felesége és három gyermeke lett a hagyaték kedvezményezettje. 

A férfi halála után árulni kezdték a kastélyt, kezdetben 2 milliárd forintra tartották. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre olcsóbb, sőt közben a NAV végrehajtást indított adótartozás miatt, így volt idő, amikor mindössze 43 millió forintos áron próbálták elárverezni az ingatlant. Még ennyiért sem kellett senkinek, valamivel később pedig megint felbukkant a hirdetésekben 900 millióért. 

Az épület és az azt körbevevő terület nagyobbik része a legutóbb meghirdetett árnál jelentősen olcsóbban került a tulajdonunkba

– közölte a Blikkel az Édenliget központ tulajdonosa. A központban az életmódból fakadó betegségek megelőzésére és a gyógyulás elősegítésére helyezik majd a hangsúlyt, a kis létszámú iskolában pedig a gazdálkodásra is megtanítják a nebulókat. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.