BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így válaszol Brüsszel az amerikai vámokra

Már júliusban hatályba lépteti válaszintézkedéseit az Európai Unió az importált acélra és alumíniumra kivetett amerikai védővámokra; a tervezett lépések keretében az első körben mintegy 2,8 milliárd eurónyi amerikai termékre vetnek ki 25 százalékos importvámot – jelentették be szerdán Brüsszelben.

Az Európai Bizottság szerdai ülésén jóváhagyták azt az amerikai terméklistát, amelyet az EU importvámokkal sújtana, és amelyet már korábban megküldtek a Kereskedelmi Világszervezetnek (WTO).

A testület közölte, a tagországokkal együttműködésben várhatóan még júniusban sikerül lezárni a megfelelő eljárást, a védővámok így már következő hónapban életbe léphetnek.

Fotó: AFP

Csalódottak és aggódnak Amerika szövetségesei

Magára maradt az Egyesült Államok a G7-ek pénzügyminisztereinek szombaton zárult kanadai ülésén az acélra és az alumíniumra egyoldalúan kivetett vámok ügyében. Az Egyesült Államok kormánya múlt csütörtökön jelentette be, hogy nem ad további mentességet az Európai Uniónak az acél és alumínium importjára kiszabott 25, illetve 10 százalékos védővámok hatálya alól. Az EU tavaly körülbelül 6,4 milliárd euró értékben exportált acélt és alumíniumot az Egyesült Államokba.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.