BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb unikornis tűnt fel Londonban

A Deliveroo kudarca után most a Darktrace teszteli, hogyan fogadnak egy erőteljesen növekvő, de még veszteséges céget. Májusban léphet parkettre.

Az Egyesült Államokban nem okoz meglepetést, ha olyan cégek lépnek tőzsdére, melyek több milliárd dolláros értékeltségük mellett is jelentős veszteséget termelnek. Európában ez nem divat. Újabban a londoni parkett mégis is vonzó ennek a vállalati körnek. A Deliveroo sikertelen kibocsátása után újabb technológiai cég, a Darktrace teszteli az európai börzéket.

A számítógépes biztonsággal foglalkozó startup ugyan még mindig veszteséges, ám a Deliverooval ellentétben klasszikus részvénystruktúrával érkezik a tőzsdére, azaz minden papír egy szavazatot fog érni

– mondta Bosnyák Zsolt, az Equilor szenior elemzője.

Fotó: Fabrizio Corradetti/SOPA Images/LightRocket / Getty Images

A cég jelentős növekedéssel és magas operációs marzsokkal rendelkezik

– folytatta az elemző, valamint a szoftvert mint szolgáltatási modellt használja, melyet számos sikeres szoftvercég alkalmaz.

Intő jel lehet ugyanakkor, hogy a cég bevételeinek 82 százalékát fordította tavaly marketingre, és többen dolgoznak az értékesítési osztályon, mint a fejlesztésen. A társaság részvényeivel várhatóan májusban indul meg a kereskedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.