BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Üzemanyag: azonnali árcsökkentést rendeltek el – szombattól ennyiért lehet tankolni

Ha minden igaz, holnaptól újra 600 forint alatt alakul a benzin és a dízel átlagára.

Újabb nagyobb üzemanyagár-csökkentés következik Magyarországon – derült ki a Holtankoljak tájékoztatásából.

Üzemanyag: azonnali árcsökkentést rendeltek el – szombattól ennyiért lehet tankolni / Fotó: Róka László / MTI

Az üzemanyag-figyelő blog arról számot be frissen, hogy a hétvégén tovább esnek az üzemanyagárak, miután a benzin és gázolaj nagykereskedelmi ára is

bruttó 7-7 forinttal kerül kevesebbe szombattól.

A járműtulajdonosok szempontjából kedvező változás nyomán várhatóan a benzinkutak árain is meglátszik majd a jókorának mondható korrekció. Hogy pontosan mennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel, az holnap derül ki. Mindenesetre jelenleg az az alábbi átlagárak tapasztalhatók Magyarországon:

  • 95-ös benzin – 605 Ft/liter,
  • gázolaj – 609 Ft/liter.

Fontos hangsúlyozni, hogy átlagárakról van szó, amelyektől a kiskereskedelmi árak néhány forinttal eltérhetnek. Amennyiben a 7-7 forintos nagykereskedelmi árelőnyt a benzinkutasok átadják az autósoknak, akkor itthon újra 600 forint alatt alakulhatnak a literenkénti árak.

Legutóbb szerdán jelentettek be a benzinnél 8, a dízelnél pedig 6 forintos áresést. Ebből átlagosan 7 és 4 forintot engedtek át a benzinkutasok a fogyasztóknak. Akárhogy is, összességében januártól mostanáig (hangsúlyozottan nagykereskedelmi szinten) a literenkénti benzinár 47 forinttal, a dízelár pedig 19 forinttal nőtt.

Igaz, 41 forint a kötelező januári jövedékiadó-emelésre vezethető vissza. Ezt leszámítva a benzinár 6 forinttal emelkedett, a dízelnél viszont már 22 forint mínusz figyelhető meg. A 20–50 forint körüli literenkénti drágulás után egy átlagos, 50 literes tankolás 1000–2500 forinttal kerül többe most, mint tavaly decemberben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.