BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elismerte a legnagyobb magyar csomagküldő: gondok vannak a kiszállítással, rengeteg a panasz

A Világgazdaság számolt be először róla, hogy súlyos fennakadások vannak a kézbesítésben a legnagyobb magyar csomagküldő hálózatnál. A Packeta megkeresésünkre nem reagált, az RTL Híradójának azonban igen.

Elsőként lapunk adta hírré, ami a Packeta ügyfelei közt már nem volt titok: gondok vannak a kézbesítéssel a legnagyobb magyar csomagküldő hálózatnál. Kérdésünkre a Packeta nem reagált, hétfőre ígértek tájékoztatást, az RTL Híradójának azonban  már ennél előbb elismerték a problémát.

Zasilkovna.cz
Fotó: Lukas Wagneter

A Packeta a közelmúltban vált a legnagyobb magyar csomagautomata-hálózattá, miután a Foxpostot megvette  cseh Packetát is birtokló befektetői konzorcium: 2700 csomagautomatát és 1800 csomagátvételi pontot üzemeltet Magyarországon. 

Az integrációt az elmúlt hetekben kezdték meg, ez a hatalmas hálózat sem tud azonban megbirkózni az igényekkel: a közösségi médiát elárasztották a fogyasztói panaszok. 

Nekem magyar csomag lassan már két hete nem érkezik meg. Nem tudom, mi történik a Packetánál, de ez már felháborító

 – írta néhány napja az egyik ügyfél a Redditen.  Miközben hatalmasak a késések, a panaszok szerint az ügyfélszolgálatot nem lehet elérni.

Távol-keleti webáruházzal kötöttek szerződést, most dől a panasz

A Packeta végül az RTL Híradónak reagált. Elismerték a problémát, ami állításuk szerint azután keletkezett, hogy szerződést kötöttek egy távol-keleti webáruházzal, és azt ígérték, hogy kapacitásuk növelésével igyekeznek elhárítani a hullám okozta problémákat.

Több lenne az automata, a csomagpont, ideiglenesen pedig hétvégén is dolgoznak. A kártérítési lehetőségekről azt jelezték: ha reklamáció van, 15 napos késésnél a törvénynek megfelelően megtérítik a feladási díjat.

A Packeta problémái egyik jele annak, milyen hirtelen szakadt rá az európai és a magyar piacokra a gigásszá növő kínai webáruházak kínálata.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.