BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ez egyre rosszabb: még egy nagy magyarországi bolt hívta vissza a fertőzött termékét

A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetűekre különösen veszélyes lehet. Egyre terebélyesedik a szalmonellás kölesgolyó ügye, most a Tesco is reagált.

A Tesco is visszahívott kölesgolyót a forgalomból – jelentette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Ez egyre rosszabb: még egy nagy magyarországi bolt hívta vissza a fertőzött termékét / Fotó: AFP

Ennek oka a szalmonella lehetséges jelenléte, ami miatt a Tesco-Global Zrt. is visszahívott extrudált biokölesgolyót. 

A Tesco is visszahívta a kölesgolyót

Az ügy ezzel egyre terebélyesedik, miután a múlt héten már hasonló bejelentést tett

A visszahívás mindegyik cég esetében a 75 grammos, sajtos-hagymás ízesítésű, 2025. január 22-i, február 27-i és március 17-i minőségmegőrzési idejű, extrudált biokölesgolyóra vonatkozik. A Biopont Kft. a 75 grammos sajtos-hagymás biocirokgolyót is visszavonta a forgalomból, szintén szalmonella lehetséges jelenléte miatt. Az intézkedés a 2025. június 16-i minőségmegőrzési idejű termékekre vonatkozik.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a terméket.

A szalmonellózis a szalmonellabaktériumok által okozott fertőző megbetegedés. Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek be a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható. Az is előfordulhat, hogy a fertőzés tünetmentes.

A szalmonellabaktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetűekre különösen veszélyes lehet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.