BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Hezbollah drónnal támadta a zsidó államot

A Hezbollah Észak-Izraelt támadta, miközben a gázai egészségügyi minisztérium közzétette, hogy összesen hány palesztin halt meg a háborúban. Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök szerint drámaian csökkent az Egyesült Államokból érkezett fegyverek mennyisége.

A Hezbollah drónnal mért csapást izraeli katonákra az észak-izraeli Ayelet HaShaharban. A libanoni fegyveres csoport szerint az akcióban a zsidó állam több katonája megsérült és meghalt. A szervezet Telegramon közzétett nyilatkozatában közölte, hogy a támadás válasz az egy nappal korábban a kelet-libanoni Bekaa körzetben lévő al-Kajara városában végrehajtott izraeli merényletre.

Közel kilenc hónapja tart a háború / Fotó: AFP

Az izraeli hadsereg szerint a légvédelem egy sor Libanonból érkező rakétát és drónt azonosított, amelyeket lelőttek, de sérültekről vagy elhunytakról nem tettek említést. Azt elismerték, hogy a lövedékek lehulló törmelékei tüzet okoztak Észak-Izrael több területén, amelyek oltásán a tűzoltók dolgoznak.

Közben a Hamász irányítása alatt álló gázai egészségügyi minisztérium közzétette, hogy összesen 37 598 palesztin halt meg és 86 032 sebesült meg a Gázai övezetet ért izraeli csapásokban október 7. óta. Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök pedig a hivatala által közzétett hivatalos közleményben kijelentette, hogy négy hónappal ezelőtt jelentősen csökkent az Egyesült Államokból Izraelbe érkező fegyverek mennyisége.

Az al-Dzsazíra emlékeztet rá, hogy Netanjáhú legutóbbi megjegyzései akkor hangzottak el, amikor Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter Washingtonba repült, hogy a gázai háborúról tárgyaljon. A Fehér Ház korábban csalódottságának adott hangot a gázai civil áldozatok növekvő száma miatt.

Izrael brutális felvételt tett közzé egy Hamász-parancsnok likvidálásáról – videó

Az izraeli hadsereg (IDF) megdöbbentő videón mutatta be, hogyan likvidálták a Hamász egyik mesterlövészét, aki a Nukhba erők parancsnoka volt, és részt vett a terrorszervezet október 7-i támadásában. Az izraeli légierő (IAF) precíz és célzott csapást mért Ahmed Hasszan Szalame Alszauarkára az észak-gázai Bejt Hanun térségében.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.