BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A libanoni vezetők szerint a Hezbollah nem tárol fegyvereket a bejrúti repülőtéren

A libanoni kereskedelmi miniszter hétfőn cáfolta a brit The Daily Telegraph című napilap értesülését, amely szerint a bejrúti nemzetközi repülőtéren fegyvereket tárol az Irán támogatását élvező Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet.

A bejrúti repülőtér a nemzetközi szabályoknak megfelelően működik –jelentette ki Ali Hamié libanoni kereskedelmi miniszter.

Lebanon to sue The Telegraph over allegations of Iranian weapons at Beirut airport stored by Hezbollah
Ali Hamié
Fotó: Anadolu via AFP

Hozzátette, hogy a brit lap információit a repülőtér jó hírnevét sértő állításoknak tekinti, amelyek egy Libanon ellen folytatott pszichológiai hadviselés részét képezik. A miniszter az őt kísérő meghívottaknak többek között azt a raktárat is bemutatta, amelyben az Iránból és más országokból érkezett árukat tárolják.

A vendégek között jelen lévő egyiptomi nagykövet, Alá Musza azt mondta, részvételével Libanon nemzetközi hírnevének megvédése érdekében és azzal az üzenettel kívánt fellépni, hogy minden érintett felet nyugalomra szólítson fel a hangulatkeltés helyett.

Netanjahu: amint vége a rafahi hadműveletnek, a következő célpont a Hezbollah

A rafahi katonai művelet intenzív szakasza már majdnem lezárult – jelentette be az izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu. Elmondta: a következő céljuk az, hogy véget vessenek a Hezbollah támadásainak.

A telepbejáráson szintén jelen lévő Fadi el-Haszán, a bejrúti nemzetközi repülőtér igazgatója a sajtónak nyilatkozva kijelentette, hogy a légikikötőbe érkező összes repülőgépet, köztük az irániakat is ugyanolyan vámellenőrzésnek vetik alá.

A brit lap vasárnapi online írásában azt állította, hogy a síita radikális mozgalom, a Hezbollah egy iráni fegyver-, rakéta- és pokolgépraktárat működtet a libanoni fővárostól délre található repülőtéren, amelynek dolgozói már a gázai fegyveres konfliktus kezdete után rejtélyes külsejű ládák érkezésére lettek figyelmesek.

A gázai palesztin–izraeli fegyveres konfliktus tavaly októberi kezdete óta rendszeresen lövi egymást a libanoni–izraeli határövezetben a Hezbollah és Izrael, mivel a Hezbollah így próbálja támogatni a Gázát irányító Hamászt, Izrael pedig tüzérségi és légicsapásokkal válaszol a támadásokra.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.