BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rejtélyes pártfogó küld Patriot rakétákat Ukrajnának

Patriot rakéták érkeznek Kijevbe. Hollandia egy másik, meg nem nevezett országgal közösen küld fejlett fegyvereket Ukrajnának. A holland védelmi miniszter azt mondta, a rejtélyes támogató majd felfedi magát.

Hollandia egy másik országgal közösen Patriot légvédelmi rakétákat küld Ukrajnának – jelentette be Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter.

zelenszkij Patriot
háború
ukrán
Ukrajna
Hollandia egy meg nem nevezett nemzettel közösen küld Patriot rakétákat Ukrajnának / Fotó: AFP

Az illetékes nem nevezte meg, hogy mely országgal szállítják majd közösen a légvédelmi rakétákat, mint mondta: azt majd a másik ország hatóságai jelentik be. 

A holland védelmi minisztérium vezetője azt sem árulta el, hogy mikor kerül sor a rakéták átadására.

Putyin figyelmeztette Dél-Koreát: nagy hibát követnének el, ha felfegyvereznék Ukrajnát

Az orosz államfő szerint kénytelenek lennének támogatni Phenjant, ha Szöul Ukrajna katonai támogatása mellett döntene. Putyin hangsúlyozta, hogy amennyiben Dél-Korea úgy döntene, hogy felfegyverzi Ukrajnát, Oroszország kénytelen lenne Szöul számára kellemetlen döntéseket meghozni.

Az Egyesült Államok a napokban jelentette be, hogy más országoknak ígért légvédelmi rakétákat irányít át Ukrajnának, hogy felgyorsítsa a szállításokat az ukrán haderő számára. John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője szerint Patriot rakéták százai juthatnak el így az ukrán haderőhöz. A döntés indokaként azt hangoztatta, hogy Ukrajnának sürgősen és azonnal szüksége van a szóban forgó kiegészítő katonai képességekre az orosz légitámadásokkal szembeni védekezéshez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.