BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ukránok amerikai rakétákkal fényes nappal lőtték Szevasztopolt – videó

Az oroszok szerint a strand felett felrobbant ATACMS-rakétáért Washingtont terheli a felelősség.

Oroszország szerint az Egyesült Államok a felelős azért a rakétacsapásért, amelyben négy ember – köztük két gyerek – halt meg és további 151-en megsebesült vasárnap.

This handout photo taken on May 25, 2022 and provided by the South Korean Defence Ministry in Seoul shows a US Army Tactical Missile System (ATACMS) firing a missile from an undisclosed location on South Korea's east coast during a live-fire exercise aimed to counter North Korea’s missile test. North Korea fired a volley of missiles early on May 25, including a suspected intercontinental ballistic missile, just hours after US President Joe Biden left Asia after a trip overshadowed by Pyongyang's sabre-rattling. (Photo by Handout / South Korean Defence Ministry / AFP) / ---- EDITORS NOTE ----- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / South Korean Defence Ministry" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS, rakéta,
Az oroszok szerint a rakéták röppályáját is amerikaiak állították be / Fotó: AFP (illusztráció)

Közvetlenül Washingtont terheli a felelősség az oroszok szerint

Az orosz hadügyminisztérium közlése szerint 

négy amerikai ATACMS rakétát lelőtt a légvédelem, ám az ötödik a levegőben felrobbant, beborítva repeszekkel egy strand területét.

Az orosz állami televízióban látható képek szerint az emberek menekülnek a támadás után, míg egyeseket napágyakon szállítanak el a csapás helyszínéről – írja a Reuters.

A Szevasztopoltól északra található strandra nem sokkal dél után hullottak a repeszek, ami kiváltotta az oroszok haragját. Az orosz hadügyminisztérium ráadásul állítja, hogy a rakéták röppályáját amerikai specialisták határozták meg, és az amerikai műholdak irányították céljuk felé, ami azt jelenti, hogy Washington közvetlenül is felelős a szándékosan a civileket célzó támadásért. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.