BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hogyan csaltak adót Szegeden?

Adócsalókat buktatott le a vám- és pénzügyőrség. A társaság 63 millió forint összegű adótól fosztotta meg a központi költségvetést.

Egy szegedi gazdasági társaság 2007 eleje óta közel 50 esetben jelentős mennyiségű műanyag csomagoló fóliát szerzett be olasz és magyar vállalkozásoktól.

A vállalkozás különböző módszerekkel egy másik, tényleges gazdasági tevékenységet nem folytató, fiktív gazdasági társaságot vont be az ügyletsorozatba annak érdekében, hogy a keletkezett adófizetési kötelezettségének ne kelljen eleget tennie.

Ehhez a fiktív gazdasági társaság valótlan adattartalmú számlák kiállításával nyújtott segítséget. Az összehangolt akcióban a pénzügyőrök 40 helyszínen végeztek házkutatást. Ezek eredményeként jelentős értékű készpénz, személygépkocsi, valamint csomagoló fólia került lefoglalásra mintegy 55 millió forint értékben.

Az okozott adókiesést – az intézkedéseknek köszönhetően – szinte teljes mértékben sikerült biztosítani. Az eljárásban a vámhatóság 3 gyanúsítottat vett őrizetbe, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is. VGO

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.