BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Baráth Gyurcsányról: izzik a munkában, nem tud megállni - a konszezuskeresés nem erőssége

Baráth Etele a Figyelőnek adott interjújában úgy nyilatkozott: az MSZP-n belül ahhoz a csoporthoz tartozik, amely szerint lényeges változtatásokra van szükség ahhoz, hogy megnyerjék a 2010-es választásokat.

Baráth Etele a Figyelő Egy csésze kávé rovatában az MSZP-ről is helyzetjelentést adott. Mint mondta, három csoport jött létre a párton belül. Az egyik szerint jelentős változtatásokat kell végrehajtani a párt politikájában ahhoz, hogy megnyerhessék a 2010-es választásokat. A másik szárny szerint a jelenlegi rendszerben is van lehetőség erre, míg a harmadik csoport tagjai szkeptikusak.

Mint mondta, bár Gyurcsány Ferencet fantasztikus képességű politikusnak tartja, úgy véli, a konszenzuskeresés nem erőssége, ennek hiányában pedig ő már nem lesz képes hosszú távú együttműködésre más politikai erővel. Arra a kérdésre, hogy az önvizsgálat képessége mennyire jellemző a miniszterelnökre, Baráth Etele úgy válaszolt: "oly mértékben izzik a munkában, hogy nem igazán tud megállni."

A politikus hozzátette: a többek között általa alapított Szociáldemokrata Egyesületben a nemzeti gondolkodású, liberális, baloldali demokratákat szeretnék egybegyűjteni úgy, hogy ezeket a kifejezéseket újradefiniálják. Mint mondta, a kezdeményezést számos támadás érte, és az őszi parlamenti ülésszak során derül ki, érdemes-e tovább foglalkozni vele vagy akár új politikai erővé fejleszteni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.