BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bukósisakot ajánlanak a melegfelvonulás résztvevőinek

A tavalyinál is szervezettebb támadásokra számít a BRFK a szombati melegfelvonuláson. A szervezők ezért kisokost állítottak össze a felvonulóknak, hogyan védhetik meg magukat. Közben a szélsőséges szervezetek is készülődnek – írja az fn.hu.

Július 5-én tartják felvonulásukat a melegek, a Szivárvány Misszó szervezésében. A menet a fővárosi Erzsébet térről indul, az Andrássy úton vonul végig a Felvonulási térre – az útvonalat a rendőrség biztosítani fogja, okulva a tavalyi incidensekből.

Idén a támadások kiküszöbölésére a szervezők egy biztonsági kisokost állítottak össze. A felvonulók a tájékoztató szerint bízhatnak a rendőri biztosításban. Eszerint ugyanis egy-egy rendőri osztag fog menni a felvonulás előtt és mögött, az út felől gépkocsioszlop fogja védeni a tömeget, a járda felől pedig mozgó kordon. A jó tanácsok között szerepel, hogy érdemes esernyőt vagy bukósisakot hordani az esetleges tojásdobálás ellen, illetve kényelmes cipőt viselni, amelyben ha úgy adódik, gyorsan lehet futni.

Felhívják a figyelmet a mobiltelefon feltöltöttségére is, hogy szükség esetén azonnal segítséget lehessen kérni, illetve, hogy a tüntetés után senki ne menjen a városligetbe, mert „az még világosban is veszélyes lehet.” A távozáskor a szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy tanácsosabb mindenhova taxival vagy csoportban tömegközlekedéssel menni, illetve olyan ruhát és sminket viselni, amelyben – mint írják – rendőri védelem nélkül is biztonságban haza tud menni.

Egy másik honlap festékkel töltött tojások készítéséhez nyújt segítséget, hogy ezzel „felszerelkezve” tüntessenek majd a homoszexuális rendezvény ellen. „Azt a BRFK és a bíróság is megállapította: tojást dobálni szabad. De eme természetes eszközt sok mindennel meg is tölthetjük, a különbség pedig kívülről alig látható” – áll a honlapon. Egy másik honlap minden hazafias érzelmű megjelenésére számít. „Ez az esemény amolyan edzőmérkőzés lesz. Komoly ellenállásra nem kell számítani, de gyakorlásra jó” – írják.

A szervezők kérése, hogy mindenki fekete öltözékben jelenjen meg, válaszként a szivárvány színére. Ráadásul – mint írják – „nyáron aki feketét visel, az állja a meleget”. Fekete símaszk vagy álarc viselése is javasolt.

A FigyelőNet úgy tudja, Gyurcsány Ferenc hivatalos külföldi programon lesz, így nem tervezi, hogy részt vesz az eseményen.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.