BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Másfél millió dolláros pénzmosás? Magyarokat keresnek!

Másfél millió dolláros pénzmosás gyanúja miatt indított büntetőeljárást a napokban a vám- és pénzügyőrség központi bűnüldözési parancsnoksága.

Egy külföldi pénzintézetet „hacker támadás” ért, melynek következtében ismeretlen személyek jogosulatlanul átutaltak 1,5 millió amerikai dollárt több hazai, valamint egy off-shore vállalkozás számláira.

 A jogosulatlanul elutalt 1,5 millió dollárt ezt követően több részletben és több hazai banknál vezetett további vállalkozás számláin is átvezették, majd nagyobb hányadát forintra átváltották.

Az ügyletsorozatot követően több részletben és fiókban közel 71 millió forintot (közel fél millió dollár) készpénzben fel is vettek.

A vámnyomozóknak a bűncselekményből származó 1,5 millió dollárból részben lefoglalás révén, részben pedig biztosítási intézkedésként sikerült a teljes összeget zárolniuk. A vámhatóság azonosította a pénzmosásban tevékenyen közreműködő és többek között a készpénzt felvevő három magyar állampolgárt, és ellenük elfogató parancsot adott ki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.