BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mintegy 50 szürkemarha kóborol felügyelet nélkül Zalában

Lassan másfél éve kóborol egy nagyjából 50 példányból álló szürkemarha gulya az ország délnyugati részén.

Mostanra 50 egyedből áll az a szürkemarha gulya, amely másfél évvel ezelőtt kitört a karámjából és megkezdte vándorlását Zala-megye déli részén - számol be a hvg.hu a Zalai Hírlap cikke alapján.

A környékbeli őstermelőknek és mezőgazdasági vállalkozóknak óriási károkat okoznak a fel-alá vonuló marhák, ezért a megyei vezetőséghez fordultak segítségért – mindeddig hiába.

- Az ügyben eddig megtett intézkedések nem oldották meg a problémát - jelezte a Zalai Hírlap érdeklődésére az illetékes térségi jegyző. - Bírságokat szabtunk ki a tulajdonosra, ám az állatokat a papír nem érdekli, ettől még nem vonulnak be a karámba.

A szürke marhák által a térségben okozott kár immár sok millió forintra becsülhető. Az ügyben a hatóságok megoldást egy helyi állattartótól remélnek, aki most felajánlotta, hogy megveszi az állatokat és karámba tereli őket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.