BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Felszólítjuk Gyurcsányt tűnjön el, menjen el a közéletből" - KDNP-Fidesz vélemény

A Fidesz -KDNP többszörösön elutasítja azt a javaslatot, amely a Népszabadság értesülése szerint eltörölné a szociálpolitikai támogatást és helyette havi 15 ezer forintos lakbértámogatást vezetne be - mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján a KDNP országgyűlési képviselője - tudósít a Híradó.

Soltész Miklós szerint, ha ez az elképzelés megvalósulna, több százezer fiatal lakásvásárlási kedvét venné el, adóbevételektől esne el az állam, ráadásul ellentétet szülne a lakbértámogatásra szorulók és azok között, akik nem segélyként tekintenek a szocpolra.

"Felszólítjuk Gyurcsány Ferencet és pereputtyát, hogy szedje a sátorfáját és tűnjön el, menjen el a közéletből" - fogalmazott az ellenzéki politikus. Szerinte a kormányfő és kormányai már így is többszörös bajt zúdított az országra, példaként a többi között az adóemeléseke, a munkanélküliség növekedésétés a szociális válságot említve. Úgy véli, éppen ezért elfogadhatatlan az a sajtóban megjelent javaslat, amely megszüntetené a szociálpolitikai támogatást és helyette lakbértámogatást adna.

A Népszabadság csütörtöki számában arról írt, hogy egy az Államreform Bizottság számára készített tanulmány szerint átalakításra szorul a hazai lakástámogatási rendszer.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.