BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Meghajigáltak másfél tonna sárral" – megszólalt az drogdílert alakító Baráth Miklós

Baráth Miklós egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kistelepülésen él, ahol "még kenyérre sincs pénz, nem hogy drogra." Baráth szerint a drog autóba csempészésével kapcsolatos sztorit a Hír TV munkatársai találták ki.

A Hír TV-ben drogdílerként bemutatott Baráth Miklós Kántorjánosiban él, és állítása szerint soha nem foglalkozott kábítószerrel. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kistelepülés a botrány miatt híressé vált, bár a lakók szerint "még kenyérre sincs pénz, nem hogy kábítószerre". Baráth Miklós most azért szólalt meg, mert - mint mondta - "meghajigálták másfél tonna sárral, ezért meg kellett védenie magát a nyilvánosság előtt". 

A Népszabadságnak nyilatkozva elmondta: április-májusban találkozott Tóth Viktorral, aki elmondta, hogy mennyit ártottak neki a Hír TV riporterei és hogy azon gondolkozik: mit lehetne tenni az ügyben. Arról, hogy miért és hogyan ismerték meg egymást, Baráth nem beszélt, mondván erről a rendőrségen már beszámolt és ott azt tanácsolták neki, hogy hallgasson erről.

Baráth ezután állítása szerint felhívta Kisberk Szabolcsot, a Hír TV Célpont című műsorának azt a riporterét, aki korábban az egyik műsorban Tóth Viktor nevében telefonált. Baráth elmondta neki, hogy valami készül ellene és kollégája ellen. Baráth elmondása szerint a riporter arra kérte, puhatolja ki Tóthnál, miről lenne szó, és ellátta őt a felvétel készítéséhez szükséges felszereléssel is. Csakhogy amikor a beszélgetés során Baráth felhozta a kábítószer autóba csempészésének lehetőségét, Tóth Viktor kijelentette: őt nem érdekli a dolog, viszont ismer valakit, akit érdekelhet. Így került kapcsolatba Tóth ügyvédjével, Helmeczy Lászlóval.

A Hír TV két riportere, valamint a csatorna ügyvédje is tudott arról, hogy csapdát állítanának Helmeczynek. Mint Baráth elmondta: ebben az időszakban rendszeresen találkoztak a Hír TV munkatársaival és megbeszélték a tervet: azt fogja mondani Helmeczynek, hogy kábítószert fognak találni Kisberk és kollégája, Krakkó Ákos autójába. Állítja azonban: arról szó sem volt, hogy ő csempészne drogot a riporterek kocsijába, Helmeczy úgy tudta, hogy a riporterek kábítószer-fogyasztók. Azért mondta ezt az ügyvédnek, mert a Hír TV részéről így szerették volna megtudni, ha kapnak ilyen lehetőséget, élnének-e vele – jelentette ki Baráth Miklós.

Miután az ügy nem a riporterek elképzelése szerint alakult, Baráth a TV stúdiója előtt a kamerák előtt beszállt egyikük autójába, úgymond betenni a nem létező drogot azért, hogy legyen erről egy felvétel. Május 22-én feljelentést tett a Hír TV, Baráth Miklóst pedig elmondása szerint magára hagyták, nem segítettek neki. Az áldrogdílert tanúként hallgatták ki és közölték: senkit sem tudnak vád alá helyezni. Baráth Miklós a lapnak nyilatkozva elmondta: nehezményezni, hogy bár a riporterek a felvételeket elfogadták tőle, most az mondják, nem állnak szóba egy bűnözővel. Baráthot korábban önbíráskodás miatt ítélték egy év négy hónap börtönre, ahonnan kedvezménnyel szabadult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.