BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ne menjen ma napra! Nagyon erős UV-B sugárzás és szmog lesz

Az Országos Meterorológiai Szolgálat előre jelzése szerint veszélyes időjárási jelenség nem várható, nagyrészt napos idő lesz.

A sok napsütés mellett főként a Dunántúlon időnként erősebben is megnövekszik a felhőzet, de legfeljebb a nyugati határ mentén lehet kisebb záporeső. Jobbára mérsékelt, változó irányú, a Kisalföldön azonban helyenként élénk, néha erős délies szél lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul.

Gondot okozhat ugyanakkor a por, a szmog és az UV-B sugárzás. A délutáni, esti órákban a főváros egyes részein a por, a nitrogén-oxidok és az ózon koncentrációja átmenetileg várhatóan meghaladja az egészségügyi határértéket, az UV-B sugárzás erőssége pedig 7.0 - nagyon erős lesz. Ilyenkor 15-20 percnél hosszabb időt nem szabad a napon tölteni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.