BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyaralna? A tíz legszebb sziget a Földközi-tengeren, fotók

Nem elég a tiszta, gondozott strand, különleges, egyéni vonással is kell rendelkeznie az ideális üdülő szigetnek. A TripAdvisor szakértői tízes listát állítottak össze azokról a Földközi tengeri szigetekről, amelyeket érdemes meglátogatni.

"Az ügyfeleink a Napot, vizet és hajnalig tartó táncot kedvelők számára állították össze az idei listát." – mondta a Reutersnek Michele Perry, a TripAdvisor vezetője. A tíz legkedveltebb mediterrán célpontot az utazók és a weblap szerkesztői közösen választották ki.

Az első helyet Ciprus szigete kapta meg, amely többféle kikapcsolódást is nyújt. A szerkesztők a Troodos hegység meglátogatása és a természetesen gyönyörű strand mellett említették Ayia Napa éjszakai életét is, amely a bulik kedvelői számára nagy vonzerő lehet.

A második helyre az örök sláger Korfu került. A sziget egyrészt remek flórával és tengerparttal rendelkezik, másrészt a történelmi emlékek kedvelőit sem hagyja cserben. A TripAdvisor szerkesztői szerint a korfui éjszakai élet olyan élénk, hogy valójába nappali életnek kellene nevezni.

Az ősi kultúra kedvelőinek elsősorban a harmadik helyre rangsorolt Krétát ajánlják a szakértők, hiszen a sziget olyan szépségekkel büszkélkedhet, mint a knossosi palota, a Samaria Gorge látványa pedig lenyűgőző.

Az égei tenger déli részén fekvő Santorini napnyugtától napkeltéig nyújt örömet a turistáknak. Előbbit Firából érdemes megcsodálni, utóbbit pedig a számtalan éjszakai szórakozóhely egyikben érdemes megvárni az negyedik helyre sorolt szigeten.

Ha valakit valóban csak a buli érdekel Görögországból, annak az ötödik helyezett Mykonost érdemes meglátogatnia, hiszen ez a sziget olyan híres éjszakai pezsgéséről, hogy számos neves zenészt és DJ-t vonz magához.

Aki a természeti csodákat a hatalmas partykkal akarja kombinálni, annak a hatodik pozícióba sorolt Ibiza az ideális hely. Egyrészt ezen a szigeten található a világ legnagyobb klubja, a Privilege, másrészt a UNESCO által világörökséggé nyilvánította Isten Ujja is megcsodálható a Benirras Öbölben.

A Földközi tenger legnagyobb szigete, a hetedik Szicília egészen más élményeket nyújt, mint a fent felsorolt buli-paradicsomok. Az olajfák és narancsligetek tökéletes kikapcsolódást jelentenek azoknak, akiket a nyaralás során a jó konyha, a nyugalom és a kultúra vonz. Extra időtöltésként pedig természetesen érdemes meglátogatni az Etnát.

A nyolcadik helyre sorolt Majorca, a legnagyobb spanyol sziget magától értetődően remek természeti adottságokkal rendelkezik, a TripAdvisor szakértői pedig látogatásra érdemesnek találják az Abaco bárt is.

A kilencedik Capri szigete elsősorban a varázslatos Kék Barlanggal csábítja a turistákat. A tengeri barlangot valaha a romaiak császárok használták fürdőként, most pedig hajóval a turisták számára könnyen meglátogatható a szigetről.

A tizedik Máltát a paradicsomhoz hasonlítják a TripAdvisor szakemberei. A strandokon kívül a szigeten megcsodálhatóak a Dingli sziklák és a Hypogeum templom, bejáratánál Málta alvó Vénuszával.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.