BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Árulás a vád - Őrizetbe vették az egyik vezető munkatársat az észt védelmi minisztériumnál

Árulással vádolják az észt védelmi minisztérium biztonsági hivatalának vezetőjét, Herman Simmet. Az egykori hivatalnokot egy megyei bíróság őrizetbe is vette.

Az állami igazságszolgáltatás feltételezése szerint Simm illegálisan gyűjtött titkosított információkat, majd azokat továbbította egy külföldi államnak - írja a Baltic Business News. Simm feleségét is letartóztatták, bűnrészesség vádjával.

Simm vezette a biztonsági hivatalt 2006 novemberéig, majd miniszteri tanácsadó volt ez év márciusáig. Az állambiztonság hivatalos képviselőjeként az EU-ban és a NATO-ban is képviselte Észtországot, hogy közösen dolgozzanak ki információs védelmi rendszereket.

Több kormánydelegációt is vezetett, melynek során több mint 20 országgal kötött titkos információkról szóló együttműködést. Számos állami szervtől kapott pályája során kitüntetést. Az észt törvény szerint az árulást 3-tól 15 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.